Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Samoilovs/Šmēdiņš apstājas Longbīčas ceturtdaļfinālā

© Scanpix/AFP

Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš šonakt piedzīvoja zaudējumu FIVB Pasaules tūres Longbīčas "Grand Slam" ceturtdaļfinālā, ar 1:2 (18:21, 21:15, 13:15) piekāpjoties amerikāņiem Todam Rodžersam un Teodoram Bruneram.

Samoilovs/Šmēdiņš turnīru noslēdza dalītā piektajā vietā.

Ar piekto numuru izsētie Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš grupu turnīru sāka ar divām uzvarām pār Austrālijas un Kanādas duetiem, tādējādi jau pirms trešās spēles nodrošinot vietu izslēgšanas mačos. Grupas pēdējā cīņā latvieši trijos setos piekāpās amerikāņiem Gibam/Patersonam, bet "play-off" pirmajā spēlē pārspēja viņu tautiešus Dženingsu/Drostu (21:13 un 21:14).

Otrajā kārtā Samoilovam/Šmēdiņam pretī stājās ar trešo numuru izliktie brazīlieši Elisons/Bruno. Pirmo setu latvieši uzvarēja ar graujošo 21:9, bet otrajā bija pārāki ar 21:19.

Longbīčas turnīra ceturtdaļfinālā Samoilovam/Šmēdiņam bija jāspēkojas ar turnīra 25.numuru Todu Rodžersu un Teodoru Bruneru. Amerikāņu duets grupas spēlēs prata tikt galā ar spāņiem Ereru/Gaviru un brazīliešiem Rikardu/Alvaru Filju, bet ceturtdaļfinālā pārspēja arī Samoilovu/Šmēdiņu. ASV pāris uzvarēja trijos setos ar 2:1 (21:18, 15:21, 15:13).

Samoilovs/Šmēdiņš turnīru noslēdza dalītā piektajā vietā. Latvieši par sasniegto nopelnīja 480 reitinga punktus un 21 tūkstoti ASV dolāru lielu prēmiju (~ 15,6 tūkstoši eiro).