Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Latvijas basketbolistiem pārbaudes spēle pret Lietuvu

© f64

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība šovakar Šauļos spēkosies ar Lietuvas izlasi, turpinot gatavošanos Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram.

Ainara Bagatska vadītā Latvijas valstsvienība turpina gatavoties 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram un šovakar aizvadīs piekto pārbaudes spēli. Latvijas basketbolisti Šauļos sacentīsies ar Lietuvas izlasi.

Pirmajās divās spēlēs latvieši dalīja uzvaras uz pusēm ar Igauniju (70:45 un 60:72), bet pēc tam viesos izspēlēja divus mačus ar Lielbritāniju (77:73 un 76:68). Bagatskis pēc otrā panākuma pār britiem atzina, ka pamazām sāk parādīties tas vēlamais spēles zīmējums, kādu treneru korpuss ir iecerējis. Izlases nometnē dažādu iemeslu dēļ vairs nav Žanis Peiners, Haralds Kārlis un Andrejs Šeļakovs.

Lietuvieši tikmēr gatavojas 2014.gada Pasaules kausa izcīņai, un cīņa pret Latviju tai būs pirmā pārbaudes spēle. Jāpiebilst, ka lietuvieši nebūs tuvu optimālajam sastāvam – pārbaudes spēlē ar Latviju nepiedalīsies Nacionālajā basketbola asociācijā spēlējošie Jons Valančūns un Donāts Motejūns, tāpat ierindā nebūs pamata saspēles vadītājs Mants Kalnietis ("Lokomotiv-Kuban") un Madrides "Real" jaunieguvums Jons Mačulis. Komandas galvenā trenera Jona Kazlauska rīcībā nebūs arī Lina Kleizas un Roberta Javtoka.

Neskatoties uz virknes spēlētāju prombūtni mačā pret Latviju, Lietuva tik un tā spēs izlikt jaudīgu sastāvu. Ierindā ir pieredzējušie Kšištofs un Darjušs Lavrinoviči ("Valencia" un "Budivelnik"), Sims Jasaitis ("Lokomotiv-Kuban"), Pauļus Jankūns ("Žalgiris"), Martins Pocjuss ("Žalgiris") un Renalds Seibutis ("Lietuvos Rytas"). Par Lietuvas komandas aktualitātēm detalizētāk var lasīt šeit.

Spēle sāksies plkst.19:00. To tiešraidē translēs LTV7.

Pēc šī mača Latvijas izlase no 1. līdz 3.augustam piedalīsies Superkausa izcīņā Vācijā, kur bez mājiniekiem spēlēs arī Krievijas un Izraēlas basketbolisti.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru Latvija sāks 10.augustā, kad izbraukumā Luleo pilsētā spēkosies ar Zviedrijas valstsvienību. Tāpat par ceļazīmi uz finālturnīru Latvija cīnīsies ar Slovākiju un Rumāniju. Finālturnīram kvalificēsies visu septiņu apakšgrupu uzvarētāji, kā arī seši otro vietu ieguvēji.

Vietu finālturnīrā jau garantējuši Pasaules kausa izcīņas dalībnieki - Francija, Lietuva, Spānija, Horvātija, Slovēnija, Ukraina, Serbija, Grieķija, Turcija un Somija, kā arī kvalifikācijas 1.kārtas uzvarētāja Igaunija.

Latvijas vīriešu izlases kandidāti

Spēlētājs Augums (cm) Dzimšanas gads Klubs aizvadītajā sezonā

Jānis Strēlnieks 191 1989 Kijevas "Budivelnik" (Ukraina)

Jānis Blūms 190 1982 "Astana" (Kazahstāna)

Dairis Bertāns 193 1989 "Bilbao Basket" (Spānija)

Aigars Šķēle 192 1992 "Jūrmala/Fēnikss"

Ingus Jakovičs 190 1993 "VEF Rīga"

Kristaps Janičenoks 196 1983 "VEF Rīga"

Jānis Timma 201 1992 BK "Ventspils"

Mareks Mejeris 207 1991 "VEF Rīga"

Rolands Šmits 207 1995 "Fuenlabrada" (Spānija)

Rolands Freimanis 208 1988 Južnijas "Khimik" (Ukraina)

Kaspars Bērziņš 213 1985 "Rio Natura Monbus" (Spānija)

Andrejs Gražulis 200 1993 BK "Valmiera"

Mārtiņš Meiers 208 1991 BK "Ventspils"

Ronalds Zaķis 207 1987 BK "Ventspils"

Galvenais treneris: Ainars Bagatskis

Treneris: Artūrs Štālbergs

Treneris: Ainars Zvirgzdiņš

Fiziskās sagatavotības treneris: Viktors Lācis