Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Timma pievienosies "VEF Rīga"

© f64

Latvijas basketbola uzbrucējs Jānis Timma savu karjeru turpinās "VEF Rīga" sastāvā, pats sportists apliecināja ar "Twitter" starpniecību.

22 gadus vecais latviešu basketbolists Jānis Timma no "Ventspils" pārcelsies uz "VEF Rīga". "Ventspilī" Timma pavadīja divas sezonas, pagājušajā sezonā palīdzot kurzemniekiem atgūt valsts čempiona godu. Krāslavā dzimušais uzbrucējs pateicās "Ventspilij" par abiem gadiem un atklāja, ka "VEF Rīga" sastāvā spēlēs ar sesto numuru.

Pagājušajā sezonā Timma 21 Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārās sezonas spēlē izcēlās ar vidēji 12,4 punktiem, 5,6 atlēkušajām bumbām un 3,7 rezultatīvām piespēlēm, bet izslēgšanas spēlēs pievienoja 13,3 punktus, 7,7 atlēkušās bumbas un 3,2 rezultatīvas piespēles. Bijušais "Ventspils" uzbrucējs tika atzīts par "play-off" vērtīgāko spēlētāju.

13 Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlēs Timma guva 11,5 punktus, izcīnīja 6,2 bumbas un atdeva 3,3 rezultatīvas piespēles, savukārt 12 FIBA Izaicinājuma kausa mačos uzbrucējs izcēlās ar 9,8 punktiem, 6,6 atlēkušajām bumbām un 3,4 rezultatīvām piespēlēm.

Timma 2013.gada Nacionālās basketbola asociācija (NBA) draftā tika izraudzīts ar kopējo 60.numuru (Memfisas "Grizzlies"). Pēdējās divās vasarās jaunais "VEF Rīga" basketbolists apmeklēja NBA Vasaras līgu.