Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Latvijas kapracis Jeržābeks nākamsezon tiesās KHL

© aktualne.cz

Čehs Antonīns Jeržābeks ir parakstījis līgumu un nākamsezon pievienosies Kontinentālās hokeja līgas tiesnešu pulkam, sarunā ar Sportbox.ru atklāja līgas Tiesnešu korpusa galva Aleksandrs Poļakovs.

"KHL būs tikai viens jauns ārzemju tiesnesis – čehs Antonīns Jeržābeks. Ar viņu parakstījām līgumu uz vienu gadu. Ļoti pieklājīgs tiesnesis, ceru, ka mūsu tiesneši tuvosies viņa līmenim," sacīja Poļakovs. "No ārzemniekiem paliek arī [soms] Jiri Renns un Eduards Odiņš. Bet no jauniem krievu tiesnešiem neviena nebūs. Veicam pārrunas ar vairākiem cilvēkiem no VHL. Sekojam viņiem līdzi, un, ja viņi sevi pierādīs, tad nākamajā sezonā saņems iespēju."

Vaicāts par iespēju KHL redzēt tiesnešus no Ziemeļamerikas, Poļakovs sacīja, ka vismaz tuvākajā laikā tas, visticamāk, nenotiks: "Ja klubi vēlēsies un to atbalstīs, tad vajadzēs braukt uz Ziemeļameriku un veikt pārrunas. Vēl ir svarīgi saprast, kādu tiesnesi mums vajadzētu ņemt. No NHL? No AHL? Bet pagaidām šādas vēlmes no komandām nav bijis."

"Visi tiesneši, kuri ieradās nometnē Balašihā, ir tie, ar kuriem rēķināmies nākamajā sezonā. Tas, vai viņi spēs strādāt, gan kļūs skaidrs pirmdien, kad tiks veikti normatīvi," sacīja Poļakovs. "Kas notiks, ja tie netiks izpildīti? Tajā pašā dienā viņi saņems otru iespēju. Bet, ja atkal izgāzīsies, tad nestrādās. Mums ir vajadzīgi fiziski gatavi tiesneši."

Atgādinām, ka čehu tiesnesis Antonīns Jeržābeks piedalījās skandalozajā epizodē Latvijas un Baltkrievijas spēlē pasaules čempionātā, kad pamatlaika pēdējā minūtē pie rezultāta 1:2 netika ieskaitīts Kaspara Daugaviņa vārtu guvums. Spēle noslēdzās ar rezultātu 1:3.