Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Noslēdzies World Taekvondo Championship Baku

© publicitātes

No 22. līdz 27. jūlijam Baku (Azerbaidžāna) norisinājās 1. Pasaules Čempionāts kadetu vecuma grupā. Šajā turnīrā piedalījās 574 sportisti no 65 pasaules valstīm. Pasaules Taekvondo federācija (World Taekwondo Federation) ieviesa izmaiņas sacensību noteikumos un papildināja ar obligāto ekipējumu- sejas masku, kura aizsargā sportistu sejas.

No Latvijas šajās sacensībās piedalījās sportistes no kluba HANSU- Jolanta Tarvida (-44 kg) un Marija Ivanova (-47 kg).

Meitenes, sasniedzot augstus rezultātus šajā turnīrā, sataisīja dāvanu Latvijas Taekvondo federācijas 25 gadu jubilejai.

Jolanta Tarvida atlases cīņās uzvarēja sportistes no ASV (LAT 6:1 ASV), Ukrainas ( LAT 12:2 UKR), Francijas (LAT 14:5 FRA), Turcijas (LAT 6:2 TUR). Finālā Jolanta piekāpās sportistei no Irānas Mohhamadi Donjai ar punktu skaitu 3:1, līdz ar to izcīnīja sudraba godalgu.

Marijas Ivanova cīnījās nākamajā dienā- 26.jūlijā. Marija uzvarēja sportistes no Jordānijas un Azerbaidžānas. Piekāpās sportistei no Austrālijas. Gala rezultātā izcīnot 9.vietu.

Vajaga atzīmēt to, ka šī ir pirmā medaļa Latvijas taekvondo Pasaules Čempionātā olimpiskajā versijā.

Atgādinām, ka Pasaules Čempionātā var piedalīties tikai viens sportists no katras valsts vienā svara kategorijā.

Paldies par atbalstu Latvijas Olimpiskajai komitejai, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldei.