Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

"Skonto" tiek pie trim punktiem Jelgavā

© Juris Gūtmans

SMScredit.lv Virslīgas čempionātā savu līdervienības statusu attaisnojusi "Skonto", kura ar ierobežotiem spēlētāju resursiem un ne pārāk izteiksmīgu sniegumu spēja izraut uzvaru pār "Jelgavu". Uzvaras vārtus guva Edgars Jermolajevs, bet ar emociju izvirdumiem šajā mačā izcēlās abu vienību galvenie treneri un "Skonto" vārtsargs Andrejs Pavlovs, kurš tika nomainīts traumas dēļ.

Finansiālu problēmu māktā "Skonto" ieradās Jelgavā, lai pēc iespējas ilgāk noturētos Virslīgas turnīra tabulas augšgalā. Komandu jau ir pametis Sergejs Kožans un Ruslans Mingazovs, savukārt "Skonto" rindas vēl retākas darīja Irakli Klimiašvili diskvalifikācija, un Tamazs Pertija spēlei varēja pieteikt vien četrus rezervistus. Savukārt "Jelgavas" sastāvā debitēja Kipras azsargs Andreass Temistokleouss.

Jau pašā spēles sākumā labu soda sitienu izpildīja Viktors Morozs, pārbaudot Kaspara Ikstena modrību, taču pēc pāris minūtēm "Skonto" iekrita aizsardzībā. Viesiem par laimi, veiksmīgi nospēlēja Andrejs Pavlovs, laicīgi apturot Armanda Pētersona centienus. "Jelgava" bija ieguvusi iniciatīvu un puslaika vidū izveidoja lielisku uzbrukumu - vairākas īsas piespēles sitiena pozīcijā izvirzīja Arti Lazdiņu, taču viņš apmēram no 18 metriem trāpīja pa vārtu stabu.

Neiztika arī bez asumiem, jo rupji tika nospēlēts pret "Jelgava" leģionāru Kenediju Eribu, un tas izraisīja asu reakciju arī mājinieku galvenajā trenerī Vitālijā Astafjevā, kurš metās laukumā un iesaistījās vārdu apmaiņā ar skontiešiem. Vārtu guvumu gan tas pirmajā puslaikā nevienai no komandai neatnesa.

Otrajā puslaikā "Jelgava" pastiprināja uzbrukumu, laukumā sūtot papildu uzbrucēju Oļegu Malašenoku, taču arī "Skonto"neatkāpās aizsardzībā, un mājinieku nervus ar drosmīgiem solo gājieniem pabojāja gan Osipovs, gan Gutkovskis.

80. minūtē "Jelgava" izveidoja ātro uzbrukumu, taču pārkombinējās un bumbu tvēra Pavlovs. To darot, viņš saskrējās ar pretinieku uzbrucēju un guva traumu, kuras dēļ uz zālāja palika guļam vairākas minūtes. Tas nepatika vietējiem līdzjutējiem, kuri sāka ūjināt, uzskatot, ka Pavlovs vilcina laiku. Tas "Skonto" vārtsargu sakaitināja tik ļoti, ka, ejot nost no laukuma, viņš skaļi izaicināja skatītājus, dusmās spēra pa zemi un aizsvieda cimdus.

Pavlova vietā vārtos stājās Dmitrijs Grigorjevs, taču šis notikums bija pozitīvi uzkurinājis "Skonto" - prasmīgi bumbu soda laukumā apturēja Edgars Jermolajevs, kurš nomānīja aizsargu un raidīja bumbu vārtos. Pēc tam par tiesneša lēmumu ļoti aktīvi protestēja Pertija un labs sitiens pa taisno no gaisa padevās Jaudzemam, taču Grigorjevs nospēlēja precīzi. "Skonto" treneru kolektīvs turpināja ārdīties par tiesnešu lēmumiem, un no stadiona tika izraidīts Pertijas palīgs, taču mača rezultātu viņa trūkums nemainīja.

"Skonto" līdz ar to saglabājusi piecu punktu pārsvaru pār tuvāko sekotāju "Ventspili", bet šo spēli labi aizvadījusī "Jelgava" palaidusi garām iespēju pietuvoties Daugavpils "Daugavai".

SMScredit.lv Virslīga, 22. kārta

"Jelgava"-"Skonto" 0:1 (0:0)

Vārti: Jermolajevs 85'

Brīdinājumi: Pētersons, Freimanis, Kozlovs, Kiriļins - Isajevs, Rugins, Jermolajevs

Jelgava:Ikstens, Redjko, Pētersons (Jaudzems 81'), Freimanis, Bogdaškins, Kozlovs, Ošs, Lazdiņš (Bespalovs 46'), Eriba, Temistokleouss, Kiriļins (Malašenoks 86')

Skonto:Pavlovs (Grigorjevs 83'), Bērenfelds, Isajevs, Morozs, Rugins, Dvali, Apija, Gabovs, Gutkovskis, Osipovs, Ivanovs (Jermolajevs 38')

Galvenais tiesnesis: Vitālijs Spasjonņikovs