Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Samoilovs/Šmēdiņš uzvar un iekļūst astotdaļfinālā

© Sportacentrs.com

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš perfekti turpina Klāgenfurtes "Grand Slam" turnīru. Cīņā par pirmo vietu grupā latvieši ar rezultātu 2:0 (21:18, 21:17) uzveica ASV volejbolistus Džonu Haidenu un Tri Brunē, garantējot vietu astotdaļfinālā.

Pirmajā sacensību dienā abi dueti izcīnīja divas uzvaras ar rezultātu 2:0. Ja Samoilovs un Šmēdiņš pirmās spēles otrajā setā pret kanādiešiem Heču un Redmanu dabūja kārtīgi pasvīst (34:32), tad amerikāņi visus setus uzvarēja diezgan droši un pārliecinoši. Līdz ar to šī cīņa bija par pirmo vietu D grupā un automātisku iekļūšanu turnīra astotdaļfinālā.

Spēles ievadā pa diviem punktiem guva Samoilovs un Burnē, bet tad pieslēdzās viņu pārinieki. Otrā mikromačā krietni pārāks bija Jānis Šmēdiņš, kurš guva punktu pēc punkta, Latvijas duetam izvirzoties vadībā ar 7:3. Lai arī amerikāņi ātri samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, Šmēdiņš un Samoilovs tehniskajā pārtraukumā devās ar trīs punktu pārsvaru (12:9). Seta otrajā pusē cīņa bija ārkārtīgi līdzīga, katrai kļūdai varot maksāt daudz. Samoilovs un Šmēdiņš saglabāja nelielo pārsvaru līdz seta galotnei, kuru nospēlēja tikpat pārliecinoši kā visu setu - 21:18.

Otrajā setā cīņa ritēja punkts punktā līdz Aleksandrs Samoilovs guva divus punktus pēc kārtas (8:6). Līdz tehniskajam pārtraukumam latvieši turpināja savu izrāvienu, ar eisu un precīzu sitienu izceļoties Jānim Šmēdiņam - 12:8. Pēc pārtraukuma Burnē labi nospēlēja pie tīkla, piespiežot kļūdīties Samoilovu. Tā rezultātā tika panākts neizšķirts (12:12). Pēc šī krituma atkal nāca pacēlums, latviešiem izvirzoties vadībā ar 17:14. Tas bija izšķiroši. ASV duets vairs nespēja saasināt spēli, kas Samoilovam ar Šmēdiņu ļāva izcīnīt uzvaru spēlē ar rezultātu 2:0 (21:18, 21:17).

Līdz ar to Latvijas duets izcīnīja pirmo vietu D grupā, automātiski kvalificējoties turnīra astotdaļfinālam, kas paredzēts sestdien.