Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Samoilovs/Šmēdiņš izslēdz vēl vienu poļu duetu un iekļūst pusfinālā

© fivb.org

Vadošais Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš šodien Stare Jablonkos (Polija) sasniedza FIVB Pasaules tūres posma pusfinālu. Gan astotdaļfinālā, gan ceturtdaļfinālā tika apturēti mājinieku pāri.

Pēc lieliska grupu turnīra (trīs uzvaras trijos mačos) Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš šodien turpināja iesākto izslēgšanas spēlēs. Ar piekto numuru izliktais Latvijas duets automātiski iekļuva otrajā kārtā (jeb astotdaļfinālā), kur spēkojās ar turnīra pirmo numuru – poļiem Gžegožu Fijaleku un Mariušu Prudelu.

Nepilnu stundu ilgā cīņā (57 minūtes) latvieši bija pārāki ar 2:1 (18:21, 21:18 un 15:13). Arī nākamajā kārtā pretī stājās poļi – šoreiz tie bija ar 13.numuru izsētie Mihals Kadziola un Jakubs Šalankjevičs.

Mājinieku vētrainā atbalsta pavadīti, Kadziola/Šalankjevičs pirmā seta sākumā spēja cīnīties ar latviešiem kā līdzīgs ar līdzīgu, tomēr seta vidū Latvijas duets lauza mača gaitu. Pēc lieliskas Šmēdiņa serves un tehniskā pārtraukuma poļi pieļāva vairākas kļūdas pēc kārtas – Samoilovam/Šmēdiņam četri punkti pēc kārtas un vadība ar 14:10. Atlikušo pirmā seta daļu Polijas duets nekādu ievērojamo pretestību vairs nespēja izrādīt, un Samoilovs/Šmēdiņš uzvarēja ar 21:14.

Otrā seta sākumā poļi nodemonstrēja, ka atsevišķās epizodēs var būt pārāki pār Samoilovu/Šmēdiņu, tomēr kopumā Latvijas dueta cīņasspars ļāva latviešiem atrasties nelielā vadībā. Seta otrajā pusē vairāki iespaidīgi Šmēdiņa uzbrukumi ļāva latviešiem nedaudz palielināt pārsvaru un aizvadīt maču līdz uzvarai – otrajā setā Samoilovs/Šmēdiņš uzvarēja ar 21:19.

Samoilovs/Šmēdiņš šajā turnīrā apturēja visus trīs mājinieku duetus. Bez jau minētajiem Fijaleka/Prudela un Kadziolas/Šalankjeviča Latvijas pāra klientu sarakstā ir arī Bartošs Losjaks un Pjotrs Kantors, kuri tika uzveikti grupas turnīra spēlē (21:14 un 21:14).

Stare Jablonku "Grand Slam" pusfinālā latviešiem pretī stāsies ar 17.numuru izliktais Austrijas duets Klemenss Doplers un Aleksandrs Horsts. Pusfināla un fināla spēles notiks rīt, visas cīņas notiks pirmajā kortā. Latvieši pusfinālā laukumā dosies plkst.13:00 (pēc Latvijas laika). Spēle par trešo vietu sāksies plkst.15:45, savukārt fināls startēs plkst.17:00.