Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Dzelzceļa kausa turpinājums: "Dinamo" pret "Ak Bars"

© f64

Šovakar pulksten 19:30 Arēnā Rīga Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņas otro spēli aizvadīs mājiniece Rīgas "Dinamo", kas turpina gatavoties jaunajai Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) sezonai. Pēc zaudējuma Minskai vakar šodien rīdzinieki centīsies uzveikt Kazaņas "Ak Bars".

Vakar divu "Dinamo" komandu duelī pārāka izrādījās tā, kas no Baltkrievijas galvaspilsētas - 1:2. Vienīgos rīdzinieku vārtus guva Marcels Hosa, kurš izmantoja Jura Upīša un Mika Indraša piespēles, lai vairākumā pēdējās trešdaļas septītajā minūtē panāktu līdzsvaru (1:1). Tomēr atlikušajās minūtēs Edgaram Masaļskim nācās kapitulēt otro reizi vakara gaitā, kad Nogačjovs aptuveni piecas minūtes pirms beigām izcīnīja uzvaru Minskai.

Šovakar mūsējiem pretī stāsies Kazaņas "Ak Bars" vienība. Divkārtējā KHL čempione turnīru vakar sāka ar panākumu. Bijušā Krievijas izlases stūrmaņa Zinetulas Biļaļetdinova vadītie puiši ar rezultātu 4:2 apspēlēja Jaroslavļas "Lokomotiv", ko pārstāv latviešu centrs Jānis Sprukts. Kazaņieši pirmie nonāca iedzinējos, otrajā trešdaļā pārņēma vadību (2:1), bet pēdējās 20 minūtēs pēc vārtu ielaišanas (2:2) jaunais talants Vladimirs Tkačovs atguva vadību un pieredzējušais Mihails Varnakovs sekundi līdz beigām tukšos vārtos pielika izsaukuma zīmi - 4:2.

"Dinamieši" vakar neizmantoja labas iespējas, kā piemēram, spēli lielajā vairākumā jeb pieciem pret trim. "Šī komandai bija pirmā spēle turnīrā, bet man - pirmā sezonā. Vēl ar visu jāaprod, kā arī jāsaprot, kādu hokeju spēlē Kontinentālajā hokeja līgā. Lai saprastu, kā spēlēt, tomēr ir vajadzīgas pāris spēles," spēli komentēja "Dinamo" slovāku aizsargs Milans Jurčina. "Ar vieniem gūtiem vārtiem spēli uzvarēt nevar, savas iespējas ir jāprot izmantot."

"Ak Bars" komandai šajā starpsezonā pievienojušies astoņi spēlētāji, tostarp četri ārzemnieki. Viņu starpā arī Zviedrijas izlases vārtsargs Anderss Nilsons, kurš tā arī nespēja īsti nostiprināties NHL, neraugoties uz savulaik augsto drafta numuru (62.). Pievienojās arī cits zviedrs ar NHL pieredzi - uzbrucējs Oskars Molers, kurš pagājušo sezonu pavadīja dzimtenē. Baltkrievu uzbrucējs Sergejs Kosticins šovasar nolēma otro sezonu pēc atgriešanās no aizokeāna pavadīt Kazaņā (pagājušajā sezonā Omskas "Avangard"). Kazaņā savu otro sezonu KHL aizvadīs arī kanādietis ar Portugāles pasi Džastins Azevedo. Līdz spēlēšanai NHL tā arī neticis, centrs KHL debitēja Prāgas "Lev" rindās, 48 mačos savācot 27 punktus.

Otro dienu turnīrā jau 15:30 sāks spēle starp Jaroslavļas "Lokomotiv" un Minskas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" sastāvs Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņai

Vārtsargi: Edgars Masaļskis un Jakubs Sedlāčeks.

Aizsargi: Ēriks Ševčenko, Čejs Genovejs, Mārtiņš Porejs, Krišjānis Rēdlihs, Kristaps Sotnieks, Oskars Cibuļskis, Georgijs Pujacs un Milans Jurčina.

Uzbrucēji: Lauris Dārziņš, Artūrs Ozoliņš, Gunārs Skvorcovs, Jānis Ozoliņš, Kaspars Saulietis, Miķelis Rēdlihs, Pjotrs Ščastļivijs, Andris Džeriņš, Mārtiņš Cipulis, Miks Indrašis, Roberts Bukarts, Marcels Hosa, Gints Meija, Juris Upītis un Māris Bičevskis.