Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Lipmans un Beļavskis vienojušies un parakstījuši līgumu

© F64

Latvijas Hokeja federācija (LHF) parakstījusi līgumu ar jauno Latvijas vīriešu izlases galveno treneri Aleksandru Beļavski. Vienošanās panākta pēc sistēmas 1+2, sarunā ar portālu Sportacentrs.com šodien pavēstīja federācijas prezidents Kirovs Lipmans. Līgums parakstīts arī ar vienu no Beļavska palīgiem Kārli Zirni, šīs vienošanās termiņš – viens gads.

Jau jūlija vidū LHF vadība pavēstīja, ka par jauno Latvijas vīriešu izlases galveno treneri kļūs Aleksandrs Beļavskis. Tobrīd bija panākta mutiska vienošanās, taču nu parakstīts arī līgums. „Līgums parakstīts uz gadu. Ja tiks izpildīti federācijas valdes izvirzītie uzdevumi, tad līgums tiks pagarināts vēl uz diviem gadiem,” līguma nosacījumus atklāj federācijas prezidents Kirovs Lipmans. „Par uzdevumiem un mērķiem katrā konkrētajā gadījumā lems federācijas valde,” paskaidroja Lipmans.

Tāpat viņš atklāja, ka līgums uz gadu pagarināts ar vienu no Teda Nolana palīgiem Kārli Zirni. „Viņam būs jāpalīdz arī U-20 izlases galvenajam trenerim,” atklāja federācijas prezidents. Šobrīd turpinās sarunas ar Juri Klodānu, kurš varētu turpināt darbu kā izlases vārtsargu treneris. Klodāns esot izrādījis interesi turpināt darbu izlasē, un izskatās, ka vienošanās varētu tikt panākta jau tuvākajā laikā.

Pēdējos trīs gadus par Latvijas izlases treneri strādāja kanādietis Teds Nolans, kura vadībā Latvija spēlēja 2012., 2013. un 2014. gada pasaules čempionātos, kā arī 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs. Pēc šī gada pasaules čempionāta Nolans atstāja amatu, lai pilnībā pievērstos darbam ar Nacionālās Hokeja līgas (NHL) klubu Bufalo "Sabres".

Baltkrievijas pilsētā Vitebskā dzimušais Beļavskis savulaik pārstāvējis Latvijas izlasi sešos pasaules čempionātos, kā arī 2002. gada olimpiskajās spēlēs Soltleiksitijā. Šobrīd izlases galvenais treneris ir Rīgā, lai vērotu Rīgas „Dinamo” spēles Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņā. Pirmās spēles Beļavska vadībā izlase aizvadīs Norvēģijā, kad valstsvienība piedalīsies "Euro Ice Hockey Challange" turnīrā kopā ar laukuma saimniekiem, kā arī Franciju un Dāniju. Šajā turnīrā izlases treneri pārbaudīs izlases tuvākos rezervistus, un vadošie spēlētāji uz šo turnīru aicināti netiks.