Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Platinī nekandidēs uz FIFA prezidenta amatu

© scanpix

UEFA prezidents Mišels Platinī nekandidēs uz FIFA vadītāja posteni nākamgad paredzētajās vēlēšanās, pats francūzis atklāja preses konferencē.

59 gadus vecais francūzis Mišels Platinī iepriekš kritizēja FIFA vadību un tika uzskatīts par vienu no Zepa Blatera konkurentiem nākamajās vēlēšanās, tomēr šodien kļuva zināms, ka Platinī vismaz 2015.gadā nepretendēs uz FIFA prezidenta amatu. Preses konferencē UEFA prezidents Platinī atklāja, ka turpinās darbu Eiropas futbola labā.

"Vēlos pabeigt to, ko esmu iesācis. Savā ziņā tāpat rīkojos arī spēlētāja karjeras laikā, kad vienmēr sagaidīju līguma beigas, tādā veidā respektējot savas saistības. Tagad situācija ir tieši tāda pati – vēlos nostrādāt visu līguma laiku ar UEFA," sacīja Platinī. Arī UEFA nākamās vēlēšanas notiks nākamgad. "UEFA un Eiropas futbols nekad nav bijis tik nozīmīgs kā šobrīd, un esmu iecerējis šo dominanci nosargāt," atzina Platinī, kura mērķos būs panākt, lai jau 2018.gada Pasaules kausa finālturnīrā piedalītos 15, nevis 13 Eiropas izlases.

Neskatoties uz to, ka Platinī neveidos konkurenci Blateram, šveicietim tomēr būs vismaz viens pretinieks FIFA prezidenta vēlēšanās – bijušais FIFA ģenerālsekretārs Žeroms Šampaņs. Jāatgādina, ka Blaters vada FIFA kopš 1998.gada un centīsies palikt šajā amatā arī uz piekto termiņu.