Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Veselības likstas liedz Gulbim turpināt cīņu Ņujorkā

© scanpix

Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis arī šogad nav ticis tālāk par “US Open” turnīra 2.kārtu. Pārliecinoši uzvarējis pirmos divus setus pret savu treniņu biedru Dominiku Tīmu (Austrija), Ernests saskārās ar veselības likstām (krampji kājā), kas būtiski ietekmēja viņa spēles kvalitāti.

 Lai arī latvietis spēli turpināja, tomēr nākamos trīs setus zaudēja – 6:4, 6:3, 4:6, 3:6, 3:6.

“US Open” turnīra 3. kārtu Ernestam Gulbim (ATP 12.) līdz šim bija izdevies sasniegt tikai vienu reizi – 2007. gadā. Lai to paveiktu šogad, viņam bija jāuzveic savs treniņu biedrs un labs draugs, austrietis Dominieks Tīms (ATP 45.). Abi šīs dienas pretinieki trenējas Gintera Bresnika vadībā un ļoti labi pazīst viens otra spēli. Kā viens, tā otrs pirmo kārtu bija pārvarējuši nezaudējot ne seta, bet par spēles favorītu likumsakarīgi tika izvirzīts Latvijas tenisists.

Lai arī maču sportisti uzsāka divos dienā pēc vietējā laika, tomēr saules svelme šodien nebija diez ko liela (tikai ap +25). Lai arī spēli Ernests iesāka ar dubultkļūdu, tomēr turpinājumā ļoti sekmīgi darbojās pie savas serves. Īpaši tas sakāms par izspēlēm, kad izdevās trāpīt pirmo servi. Visa pirmā seta gaitā Tīmam netika dota neviena breikbumba, bet savu iespēju latvietis sagaidīja. 10. geimā, servējot par palikšanu setā, Tīms nospēlēja nepārliecinoši, punktu liekot ar dubultkļūdu – 6:4 Gulbim.

Otrā seta ievadā Ernests varēja noformēt ātru breiku, taču divreiz iesita tīklā. Labā ziņa – pie savas serves viņš bija vēl nesatricināmāks kā pirmajā setā. Arī šoreiz sava iespēja tika sagaidīta. Tā pienāca astotajā geimā. Uzvarot ļoti garu izspēli ar diagonālo bekhenda sitienu, Ernests panāca 30:0 savā labā, kam sekoja divas austrieša kļūdas. Setu izservēt nebija problēmas. Visā otrajā setā latvietim tikai četras zaudētas izspēles pie paša serves – 6:3.

Trešā seta (un līdz ar to visa mača) likteni Ernests varēja izšķirt jau trešā seta pirmajā geimā, taču savu breikbumbu niezmantoja. Seta turpinājumā latvietim vairāk nepiespiesto kļūdu nekā iepriekš, kas liedza iegūt iniciatīvu. Sestajā geimā Tīms beidzot tika pie pirmajām breika iespējām, turklāt tās bija četras (arī 0:40). Kritiskos punktus šajā geimā Gulbis nospēlēja pārliecinoši, tomēr setu pamanījās zaudēt. Servējot pie 4:5, latvietis iesāka droši (30:0), taču tad četras kļūmes pēc kārtas, kas nozīmēja seta beigas.

 Uzreiz pēc zaudētā seta Ernests pieprasīja medicīnisko pārtraukumu. Kā izrādījās tam bija pamats – latvietim bija problēmas ar kreisās kājas augšdaļu. Jo tālāk turpinājās cīņa, jo problemātiskāk Gulbim bija pārvietoties kortā. Līdz ar to vairāk nepiespiesto kļūdu. Līdz pat ceturtā seta astotajam geimam latvietim izdevās atspēlēt visas breikbumbas, tomēr tad Tīms panāca savu.

No 3:3 ceturtajā setā austrietim izdevās uzvarēt septiņos geimos pēc kārtas – 4:0 piektajā setā praktiski nozīmēja cīņas beigas. Ernests gan neizstājās, nospēlējot maču līdz galam. Tīms astotajā geimā nespēja izservēt maču, bet mirkli vēlāk izmantoja trešo mačbumbu – 4:6, 3:6, 6:4, 6:3, 6:3. Pēc nepilnu četru stundu spēles īsta prieka nebija arī uzvarētāja sejā, kaut pirmo reizi karjerā sasniegta “Grand Slam” turnīru 3. kārta.