Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Samoilovs/Šmēdiņš Jūrmalā sāk ar pārliecinošu uzvaru

© Scanpix/AP

Ar Latvijas vadošā pludmales volejbola dueta Aleksandra Samoilova un Jāņa Šmēdiņa uzvaru šorīt Jūrmalā startēja Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) "Satellite" līmeņa turnīrs (pamatsacensības). Samoilovs/Šmēdiņš pirmajā kārtā trīs setos ar 3:0 (15:7, 15:7 un 15:13) pārspēja Rihardu Finsteru un Edgaru Toču.

Spēles sākumā Samoilovs/Šmēdiņš ātri ieguva trīs punktu pārsvaru un turpinājumā ar pirmo numuru izliktais duets pārliecinoši aizvadīja pirmo setu līdz uzvarai (15:7). Otrajā setā Finsters/Točs sākotnēji vēl spēja turēties līdzi rezultātā, taču seta vidū Samoilovs/Šmēdiņš guva piecus punktus pēc kārtas un bija pārāki arī otrajā setā (15:7).

Trešais sets tika aizvadīts sīvākā cīņā. Sākumā Samoilovs/Šmēdiņš ieguva nelielu pārsvaru, tomēr Finsters/Točs neļāva turnīra favorītiem aizmukt. Vēl seta izskaņā rezultāts bija neizšķirts (11:11), tomēr svarīgākajos brīžos Samoilovs/Šmēdiņš nokārtoja uzvaru (15:13).

Samoilovs/Šmēdiņš otrajā kārtā spēkosies ar austriešiem Danielu Milneru un Jergu Vuclu (9.), kuri trijos setos apturēja Francijas pāri Jusefu Krū un Eduāra Roulendsonu (8.) - 3:0 (15:9, 15:11 un 15:9). Mačs notiks centrālajā kortā, sākums ap plkst.12:20. Finsters/Točs turnīru turpinās t.s. "zaudētāju zarā", kur spēlēs ar iepriekš minēto Francijas pāri.

Jūrmalas turnīra pirmajā kārtā šodien startēs vēl divi Latvijas pāri. Haralds Regža un Armands Āboliņš plkst.10:40 spēkosies ar baltkrieviem Aleksandru Dziadko un Aleksandru Kavaļenku, savukārt nepilnu stundu vēlāk Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs spēlēs ar Krievijas sportistiem Aleksandru Ļihoļetovu un Ruslanu Dajanovu.

Jāatgādina, ka "Satellite" sacensības Jūrmalā rit pēc jaunās - eksperimentālās punktu skaitīšanas sistēmas, kad komandas cīnās līdz trim uzvarētiem setiem, līdz 15 punktiem, ar divu punktu pārsvaru. Ja nepieciešams piektais, tas tiek spēlēts līdz septiņiem punktiem ar divu punktu pārsvaru.