Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Samoilovs/Šmēdiņš smagā cīņā iekļūst pusfinālā

© fivb.org

Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš šodien sasniedza Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) "Satellite" turnīra trešo kārtu. Jūrmalā notiekošajās sacensībās ar pirmo numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš uzveica citu Latvijas duetu Finsteru/Toču un austriešus Milneru/Vuclu.

Samoilovs/Šmēdiņš un Finsters/Točs

Pirmās spēles sākumā Samoilovs/Šmēdiņš ātri ieguva trīs punktu pārsvaru un turpinājumā ar pirmo numuru izliktais duets pārliecinoši aizvadīja pirmo setu līdz uzvarai (15:7). Otrajā setā Finsters/Točs sākotnēji vēl spēja turēties līdzi rezultātā, taču seta vidū Samoilovs/Šmēdiņš guva piecus punktus pēc kārtas un bija pārāki arī otrajā setā (15:7). Trešais sets tika aizvadīts sīvākā cīņā. Sākumā Samoilovs/Šmēdiņš ieguva nelielu pārsvaru, tomēr Finsters/Točs neļāva turnīra favorītiem aizmukt. Vēl seta izskaņā rezultāts bija neizšķirts (11:11), tomēr svarīgākajos brīžos Samoilovs/Šmēdiņš nokārtoja uzvaru (15:13).

Samoilovs/Šmēdiņš otrajā kārtā spēkojās ar austriešiem Danielu Milneru un Jergu Vuclu (9.), kuri trijos setos apturēja Francijas pāri Jusefu Krū un Eduāru Roulendsonu (8.) - 3:0 (15:9, 15:11 un 15:9). Pēc diviem pārliecinoši uzvarētiem setiem (15:7 un 15:12) trešajā latviešiem nācās pamatīgi nopūlēties, taču panākums neizpalika (20:18).

Trešajā kārtā Samoilovam/Šmēdiņam pretī stājās turki Giginoglu/Gegtepe, kuri katrā no setiem izrādīja sīvu pretestību. Ja pirmo setu Šmēdiņam izdevās pabeigt ar precīzu eisu un rezultātu 15:12, otrajā setā turki bija tikai maza solīša attālumā no uzvaras. Pie rezultāta 13:14 Šmēdiņš paņēma smagu bumbu aizsardzībā, mājinieku pāris atsitās vēl vairākas reizes, un uzbrukums noslēdzās ar turku sitienu autā. Laimīgs 14:14, kas vēlāk tika pārvērst uzvarā ar 18:16. Arī trešajā setā Samoilovs un Šmēdiņš atspēlēja vairākas setbumbas un uzvarēja setā ar 20:18, triumfējot arī visā mačā. Latvijas duets iekļuva pusfinālā un sacensības turpinās rīt.

Finsters/Točs turnīru turpināja t.s. "zaudētāju zarā", kur uzvarēja augstāk pieminēto Francijas pāri. Pēc uzvarām pirmajos divos setos Finsteram un Točam trešajā setā gandrīz izdevās atspēlēt četru punktu deficītu, tomēr pretinieki atkal atrāvās un tika pie pirmā uzvarētā seta. Ceturtajā mājinieki viesiem no Francijas gan neatstāja izredzes - Toča noslēguma sitiens pa līniju, 15:10 setā un 3:1 visā mačā. Zaudētāju zara nākamajā kārtā Točs un Finsters tiksās ar austriešiem Kunertu un Desleru, kuri gan bija pārāki četros setos. Pēdējā setā Točs un Finsters zaudēja ar 9:15 un ne tikai zaudēja mačā, bet arī izstājās no sacensībām. Kopvērtējumā viņi ieguva devīto vietu.

Regža/Āboliņš

Pie pārliecinošas uzvaras pirmajā kārtā tika arī Haralds Regža un Armands Āboliņš. Ar 14.numuru izliktais Latvijas duets trijos setos ar 3:0 (15:13, 15:11, 15:10) uzvarēja ar trešo numuru izsētos baltkrievus Aleksandru Dziadko un Aleksandru Kavaļenku. Otrajā kārtā Regža/Āboliņš spēkojās ar austriešiem Tomasu Kunertu un Kristoferu Dresleru, kuri trijos setos uzvarēja Izraēlas pāri Šonu Faigu un Arielu Hilmanu (3:0 - 15:10, 15:13, 15:13).

Spraigā piecu setu cīņā Latvijas pāris tika galā ar austriešu pretestību. Pirmo setu Regža/Āboliņš uzvarēja ar 15:13, bet pēc tam zaudēja divus setos pēc kārtas (15:17 un 22:24). Latvijas duets tomēr sameklēja vajadzīgos ieročus un pieveica Kunertu/Dresleru - ceturtajā setā ar 15:12, bet izšķirošajā mača nogrieznī ar 9:7. Trešajā kārtā Regža/Āboliņš spēlēs ar Francijas sportistiem Salveti/Dagēru.

Pļaviņš/Solovejs

Tikmēr Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs trīs setos piekāpās Krievijas sportistiem Aleksandram Ļihoļetovam un Ruslanam Dajanovam - 0:3 (14:16, 14:16, 11:15). Pļaviņš/Solovejs sacensības turpināja "zaudētāju zarā", kur pretī stājās krievi Sergejs Prokopjevs un Grigorijs Gončarovs. Otru Krievijas duetu Latvijas volejbolisti spēja uzveikt - trīs setu cīņā Pļaviņš/Solovejs uzvarēja ar 3:0 (15:13, 15:11, 17:15).

Kā nākamie Pļaviņam un Solovejam pretī stājās austrieši Eglsērs un Koraimans, kuri pirmajā setā izcīnīja uzvaru ar 15:12. Tomēr nākamos setus Pļaviņam un Solovejam izdevās uzvarēt pietiekami pārliecinoši un būt pārākiem četru setu cīņā - 15:10, 15:9, 15:11. Zaudētāju zara nākamajā kārtā Pļaviņam un Solovejam būs jācīnās ar baltkrieviem Dzjadkovu un Kavaļenku.

Jāatgādina, ka "Satellite" sacensības Jūrmalā rit pēc jaunās - eksperimentālās punktu skaitīšanas sistēmas, kad komandas cīnās līdz trim uzvarētiem setiem, līdz 15 punktiem, ar divu punktu pārsvaru. Ja nepieciešams piektais, tas tiek spēlēts līdz septiņiem punktiem ar divu punktu pārsvaru.