Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Polija 62 tūkstošu skatītāju klātbūtnē PČ volejbolā uzvar Serbiju

© Scanpix

Mājiniece Polija pasaules volejbola čempionāta atklāšanas spēlē trīs setos pieveica Serbiju (25:18, 25:18, 25:19). Spēle notika Varšavas "Nacionālajā" stadionā, kurā ir 62 tūkstoši skatītāju vietu.

Polijas rindās ar 14 punktiem rezultatīvākais bija Mihals Viņarskis, bet attiecīgi pa 12 un 11 punktiem guva Mariušs Vlazlijs un Mateušs Mika. Serbiem 11 punkti Aleksandaram Atanasijevičam, kurš vienīgais komandā sasniedza otro desmitu. Vēl šajā grupā spēlēs Argentīnas, Austrālijas, Kamerūnas un Venecuēlas izlases.

Kopumā šajā čempionātā piedalās 24 izlases, kuras ir sadalītas pa sešām komandām četrās grupās. Katras grupas četras labākās vienības iekļūs nākamajā posmā. Lielākā pārstāvniecība ir Eiropai – deviņas valstsvienības, bet tai seko Ziemeļamerika (piecas), Āzija un Okeānija (četras), kā arī Āfrika un Dienvidamerika (pa trijām).

Iepriekšējā pasaules čempionātā Itālijā triumfēja Brazīlija, kas finālspēlē trīs setos pārspēja Kubu. Serbija toreiz izcīnīja bronzas godalgas, četros setos apspēlējot mājiniekus itāliešus, bet Polija ieņēma dalītu 13. vietu.

Pirms diviem gadiem par olimpisko spēļu čempioni Londonā kļuva Krievija, kas piecu setu cīņā uzvarēja brazīliešus. Polija izstājās ceturtdaļfinālā, trīs setos piekāpjoties nākamajiem čempioniem, bet serbi ieņēma dalītu devīto pozīciju.