Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

P.Gazols dominē, Spānija satriec Brazīliju

© scanpix

Pasaules kausa izcīņā basketbolā pirmdien A apakšgrupas trešās spēļu kārtas pirmajos mačos Granadā Serbijas izlase ar 83:70 pārspēja Irānu, bet Francija ar 94:55 sagrāva Ēģipti. Tikmēr vakara smagsvaru duelī turnīra saimniece Spānijas valstsvienība, pateicoties lieliskam Po Gazola sniegumam, ar 82:63 sasita brazīļus.

Dienas centrālais mačs brazīļiem sākās ar aukstu dušu - laukuma saimnieki spāņi cīņu sāka vareni, zem groza dominējot Po Gazolam, kamēr no perimetra trakus tālmetienus realizēja gan Fernandezs, gan Navarro, pēc piecām minūtēm panākot 17:6. Spāņi pirmās desmit minūtes aizvadīja teju izcili un apvienojumā ar varenu atbalstu no tribīnēm pirmo ceturksni noslēdza pie +16 (30:14). Laukumu atstājot vairumam no spāņu pamatpiecinieka vīriem, mājinieki nedaudz pazaudēja spēles pavedienu, kas brazīļiem ļāva otro ceturtdaļu sākt ar izrāvienu 9:1 (23:31). Brazīļiem samazinot pārsvaru, emocijas laukumā kļuva karstākas - katra šaubīgā piezīme spāņu virzienā no tribīnēm tika uztverta ar pamatīgu devu svilpienu [kopumā pirmajā puslaikā abām komandām kopā 25 noteikumu pārkāpumi!], un savu neapmierinātību ar soģu darbībām nekautrējās izrādīt arī spāņu stratēģis Orenga. Lai arī gūto punktu skaits, tuvojoties lielajam pārtraukumam, mazinājās, mājinieki turpināja kontrolēt spēles tempu un grozam uzbrukt ar augstvērtīgu precizitāti. Pēc 20 nospēlētām minūtēm uz tablo 45:32, vadībā Spānija.

Pēc lielā pārtraukuma laukumā turpinājās Po Gazola šovs - pieredzējušais centrs īsā laikā realizēja trīs tālmetienus pēc kārtas (visi no tiem brīvi), ļaujot spāņu handikapam pirmo reizi vakara gaitā pārsniegt 20 punktu atzīmi (61:40). Līdz ceturtdaļas noslēgumam brazīļiem izdevās nedaudz pietuvoties rezultātā, taču pirms pēdējām desmit minūtēm spāņu pārsvars joprojām gana iespaidīgs un šķietami neatspēlējams - 66:47. Neskatoties uz laukuma saimnieku nospiedošo pārsvaru, intensitāte laukumā saglabājās līdz pat mača beigām, taču brazīļiem tā arī neizdevās atrast pretargumentus spāņu dominējošajam sniegumam. Skanot spēles finālsvilpei, rezultāts uz tablo 82:63, spāņi svin trešo uzvaru trīs mačos!

Uzvarētāju rindās izcili darbojās Po Gazols, kurš 26 punktiem (2p. - 8/10, 3p. - 3/5, 1p. - 1/2), pievienoja deviņas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles un trīs bloķētus metienus. Zaudētājiem 11 punktus guva pieredzējušais aizsargs Leandro Barbosa.

PK izcīņa basketbolā. 1. septembris. Granāda

Spānija - Brazīlija 82:63 (30:14, 15:18, 19:12, 16:16)

Spānija: P.Gazols 26 (9 atl.b.), Rodrigezs 12, Navarro 10, M.Gazols 8, Juls 7, Fernandezs 6, Ibaka 5, Kalderons 5, Rubio 2 (6 rez.piesp.), Reijess 1, Abrinezs, Klavers.

Brazīlija: Barbosa 11, Varežao 10, Huertass 8, Nene 7, Viera 7, Spliters 6, Mačado 6, Teilors 4, Garsija 2, Neto 2, Hetšaimers.

Uzvaras arī Serbijai un Francijai

Lai gan lielāko daļu pirmā puslaika neliels pārsvars bija serbiem, pirmajās 20 minūtēs laukumā ritēja līdzvērtīga spēkošanās. Tomēr trešajā ceturtdaļā Serbijas izlase veica izšķirošo izrāvienu un pirms pēdējām desmit minūtēm serbiem bija jau solīds 16 punktu pārsvars (67:51).

Serbijas komandā rezultatīvākais ar 18 punktiem un desmit bumbām zem groziem bija Nemanja Bjelica, 16 punktus pievienoja Bogdans Bogdanovičs, bet 13 punkti bija Miroslava Raduļicas rēķinā. Irānas izlases labā 29 punktus guva Hameds Hadadi, bet 20punktus sakrāja Samads Nikhahs Bahrami.

Francūži maču pret ēģiptiešiem sāka pārliecinoši, jau pirmās ceturtdaļas vidū iegūstot deviņu punktu pārsvaru (13:4), tomēr būtiskāko izrāvienu Eiropas čempioni veica otrajā ceturtdaļā, kuru uzvarēja ar 26:11, kas lielajā pārtraukumā ļāva doties ar +23 (49:26). Mača otrajā daļā Francijas valstsvienība turpināja palielināt pārsvaru un pirms pēdējās ceturtdaļas rezultāts bija 68:36.

Uzvarētāju labā 12 punktus guva Žofrijs Loverņs, 11 punktus pievienoja Florāns Pjetruss, bet pa desmit punktiem sakrāja Antuāns Dio un Kims Tillī. Ēģiptiešiem 12 punktus guva Ibrahims Elgammals, bet 11 punkti bija Šerifa Genedija kontā.