Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" līgumi ar 22 spēlētājiem, bet ne ar treneriem

© f64

Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas sezonu ievadīs sestdien, savā laukumā uzņemot Minskas "Dinamo". Šobrīd parakstu uz kontrakta likuši 22 spēlētāji, tostarp ar abiem vārtsargiem - Edgaru Masaļski un Jakubu Sedlāčeku - vienošanās panākta līdz 2016. gadam. Taču līgumu joprojām nav treneru korpusam. "Nauda ir un nauda būs, taču paliek jautājums: cik? Viss būs labi," portālam Sportacentrs.com atklāja "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Līgums ar Rīgas "Dinamo" uz vienu sezonu ir 17 hokejistiem: Čejam Genovejam, Mārtiņam Porejam, Kristapam Sotniekam, Georgijam Pujacam, Oskaram Cibuļskim, Milanam Jurčinam, Gunāram Skvorcovam, Kasparam Saulietim, Miķelim Rēdliham, Pjotram Ščastļivijam, Andrim Džeriņam, Mārtiņam Cipulim, Mikam Indrašim, Marcelam Hosam, Gintam Meijam, Jurim Upītim un Mārim Bičevskim. Vienošanās uz divām nākamajām sezonām panākta ar Jakubu Sedlāčeku, Edgaru Masaļski, kā arī Krišjāni Rēdlihu un Robertu Bukartu, bet līgums līdz 2017. gadam ir Laurim Dārziņam.

Savukārt pārbaudes laiku nav izturējis 25 gadus vecais Jānis Ozoliņš, kurš pagājušo sezonu pavadīja Francijā, bet pirms tam spēlēja Anglijā. Tādējādi "Dinamo" rīcībā ir divi spēlētāji, kuriem nav līguma: centra uzbrucējs Artūrs Ozoliņš, kurš turpinās trenēties kopā ar komandu un gaidīs verdiktu, kā arī aizsargs Arvīds Reķis, kurš olimpiskajās spēlēs gūtā rokas savainojuma dēļ joprojām nedrīkst trenēties.Tāpat parakstu uz kontrakta nav likuši Rīgas "Dinamo" treneri, kuriem 31. augustā beidzās formāli parakstītais pārbaudes laika līgums. Pēc portāla rīcībā esošās informācijas, Artis Ābols un viņa palīgi vienošanos slēgs šonedēļ.

"Nekad neesmu teicis, ka naudas nav un nebūs. Nauda ir un nauda būs, taču paliek jautājums: cik? Šobrīd negribētu runāt par naudu, bet viss būs labi," sarunā ar portālu Sportacentrs.com Rīgas "Dinamo" līdzjutējus mierināja kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

"Būtu muļķīgi apgalvot, ka Rietumu sankcijas Krievijas virzienā neietekmē Kontinentālo hokeja līgu. Mēs nevaram dzīvot ārpus pasaules ekonomikas. Tāpēc līga un klubi ir gatavi pat pašam sliktākajam notikumu attīstības scenārijam. Mēs pārdzīvosim šos grūtos laikus," pārliecināts bija Kontinentālās hokeja līgas prezidents Aleksandrs Medvedevs, vēsta ziņu aģentūra ITAR-TASS.

Masaļskis un Sedlāčeks veidos "Dinamo" vārtsargu duetu līdz 2016. gadam

"Rīgā ir īpaša atmosfēra, šeit jūtos kā mājās. Jā, mums ir labi spēlētāji – Marcels Hosa, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Georgijs Pujacs, taču nav milzīgu zvaigžņu kā Kazaņai vai Magņitogorskai, tāpēc jāspēlē kā komandai. Visi esam draugi, ir labi treneri un pilsēta, tāpēc, runājot ar aģentu, izlēmām, ka labākais lēmums ir pagarināt līgumu un palikt Rīgā," izvēli skaidroja Sedlāčeks, kurš līgumu uz divām sezonām vēlējās stabilitātes dēļ un bija priecīgs par Masaļska piesaistīšanu.

"Protams, fakts, ka blakus ir pieredzējušāks vārtsargs, palīdz, jo vari mācīties un kļūt labāks. Mass ir ar lielu harismu, pieredzējis, draudzīgs. Visi redzēs, ka esam labs duets. Katrā treniņā ir smagi jāstrādā un jāapliecina sevi no jauna. Ja komandai viss izdosies, man vienalga, vai esmu vārtos. Ir jātiek izslēgšanas spēlēs, jo Rīgai ir vajadzīga laba sezona," pauda 24 gadus vecais čehs, kurš pagājušajā gadā regulārajā čempionātā 17 spēlēs atvairīja 91,0% sāncenšu metienu, bet izslēgšanas mačos rādītājus uzlaboja: 93,8% atvairīto metienu un 1,78 vidēji spēlē ielaistās ripas.

Savukārt klubā (Slovākijas SKP "Poprad") tikai 14 spēles pagājušajā sezonā aizvadīja Masaļskis, šoreiz vēloties pie līguma tikt pēc iespējas ātrāk: "Vienojāmies diezgan ātri. Bija piedāvājums un termiņš, līdz kuram jāseko atbildei. Tā arī darīju. Par vienošanos uz divām sezonām interese bija no abām pusēm. Gribēju uz ilgāku periodu nekā vienu sezonu, un viņi piekrita."

"Jakubs ir normāls džeks, ļoti draudzīgs, atrast kopēju valodu mums ir ļoti viegli. Kaut kādās lietās viens otram izpalīdzam, un man šķiet, ka mums ir ļoti normālas attiecības. Nekādu domstarpību nav un nebūs," teica trīs olimpiskajās spēlēs un desmit pasaules čempionātos Latvijas valstsvienības vārtus sargājušais spēlētājs, kurš Rīgas "Dinamo" pārstāvēja arī pirmajās divās sezonās, aizvadot 45 mačus regulārajā čempionātā.

Pēc Latvijas Dzelzceļa kausa finālā piedzīvotā zaudējuma pret Kazaņas "Ak Bars" rīdzinieki svētdien un pirmdien ievilka elpu, bet šodien turpinās gatavoties sezonai. Kontinentālās hokeja līgas regulāro čempionātu Rīgas "Dinamo" sāks 6. septembrī, savā laukumā uzņemot Minskas "Dinamo". Divas dienas vēlāk pretī stāsies Jāņa Sprukta pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv", bet 10. septembrī rīdzinieki krustos nūjas ar debitantiem no Sočiem.