Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports

Pasaules čempionātā blakusvāģiem veicas Baksam un Stupelim

© Julien Fouche

Pasaules čempionātā blakusvāģiem priekšpēdējā sezonas posmā Francijā uzvaru izcīnīja Etjēns Bakss un Kaspars Stupelis, svinot panākumus abos braucienos.Savukārt Jana Hendrika un Elvija Mucenieka ekipāžā ieņēma ceturto vietu.

Kvalifikācijas braucienu A grupā Jana Hendriksa un Elvija Mucenieka ekipāža ieņēma trešo vietu, kamēr B grupā visus konkurentus apsteidza Etjēns Bakss un Kaspars Stupelis. Kvalifikāciju neizdevās pārvarēt Koenam Dekortam un Haraldam Kurpniekam, kuri svētdienas braucienos līdz ar to nepiedalījās.

Pirmajā braucienā Bakss un Stupelis uzvarēja ļoti pārliecinoši, tuvākos sekotājus apsteidzot pat vairāk nekā 20 sekundēm. Hendrikss un Mucenieks ieņēma piekto vietu, bet kopvērtējuma līderi Bens Adriansens un Bens van den Bogārts finišēja trešie.

Otrajā braucienā Adriansens un van den Bogārts pakāpās uz otro vietu, taču Baksam un Stupelim atņemt pirmo vietu nespēju. Bakss un Stupelis līdz ar to ieguva Francijas GP uzvarētāja titulu un kopvērtējumā par astoņiem punktiem samazināja Adriansena un van den Bogārta pārsvaru, tiesa, deficīts joprojām ir ievērojams (28), kurus atspēlēt palīdzēs tikai līderu neveiksme. Savukārt Hendrikss un Mucenieks saglabā trešo vietu un vairs pat teorētiski nepretendē uz otrās vietas aizsniegšanu.

Sezonas pēdējais posms notiks pēc nedēļas, 21. septembrī Vācijā, bet 12. oktorbī Nīderlandē paredzēta Nāciju kausa izcīņā blakusvāģu klasē.