Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Finālisti "Real" un "Atletico" sāks Čempionu līgas sezonu

© scanpix

UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīra pirmajā spēļu dienā šovakar, plkst. 21.45 A apakšgrupas mačos laukumā izies Madrides "Atletico" un Pireju "Olympiacos", kā arī Turīnas "Juventus" un "Malmo FF", bet B apakšgrupā Madrides "Real" tiksies ar "FC Basel", savukārt "Liverpool FC" spēkosies ar "Ludogorets".

Pagājušās sezonas Čempionu līgas finālisti Madrides "Atletico" futbolisti turnīru sāks Pirejās, tiekoties ar Grieķijas čempioniem "Olympiacos". Spānijas klubs galvenais treneris Djēgo Simeone jau izteicies, ka "šī varētu kļūt par visgrūtāko spēli apakšgrupā".

"Es vienmēr uz situāciju skatos reāli. Mēs šobrīd esam komandas veidošanas procesā. Daži spēlētāji (Djēgu Košta, Tibo Kurtuā, Filipe Luiss) ir aizgājuši, bet daži (Mario Mandžukičs, Antuāns Grīzmans, Alesio Čerči) ir nākuši klāt. Mēs cenšamies viņiem iemācīt komandas filozofiju, kas nemainīsies," norāda Simeone, kuram gaidāmo spēli diskvalifikācijas dēļ nāksies vērot no tribīnēm. Treneris atzīst, ka komandai ir bijis maz laika, lai sagatavotos gaidāmajam mačam pret "Olympiacos", kas savā laukumā allaž spēlē ļoti labi. "Pērn mums bija lieliska sezona, taču tā jau ir pagātne."

Spānijas čempionātu "Atletico" iesākuši veiksmīgi, trīs spēlēs tiekot pie septiņiem punktiem, turklāt aizvadītās nedēļas nogalē ar 2:1 viesos izdevās pieveikt Madrides "Real". Identisks rezultāts pirmajos trīs vietējā čempionāta mačos ir arī "Olympiacos", kas nedēļas nogalē ar 3:0 uzvarēja Krētas OFI.

"Nedēļas nogales rezultāts apliecina pret cik stipru komandu mums būs jāspēlē," uzsver "Olympiacos" galvenais treneris Mičels. "Pagājušajā sezonā mēs gatavojāmies mačam pret "Paris Saint-Germain" - vēl vienu zvaigžņotu komandu. Tajā spēlē mēs zaudējām, tomēr parādījām, cik labi varam spēlēt. Šādos mačos ir jādemonstrē maksimāli labs sniegums vai pat vēl labāks. Pretējā gadījumā nāksies dārgi samaksāt. Mēs esam pilnībā gatavi, mēs cīnīsimies par rezultātu."

Tikmēr otrā A apakšgrupas spēlē Itālijas čempioni Turīnas "Juventus" savā laukumā tiksies ar Zviedrijas klubu "Malmo FF", kas Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra 2. kārtā divu spēļu summā tikai ar 1:0 pārspēja Latvijas čempionus FK "Ventspils". "Juventus" šajā mačā būs jāiztiek bez pussargiem Andrea Pirlo un Arturo Vidāla, turklāt, iespējams, palīdzēt nevarēs arī aizsargs Džordžo Kjellīni. Bet "Malmo" savainojumu dēļ nespēlēs pussargs Simons Terns un aizsargs Rikardinju.

"Varētu šķist, ka šajā apakšgrupā viss ir skaidrs, taču tāpat tas bija arī pērn, bet "Juventus" komanda neizkļuva no apakšgrupas," atgādina "Juventus" galvenais treneris Masimiljāno Allegri. "Kondīcijas ziņā "Malmo" komanda šobrīd ir mums soli priekšā. Tā ir labi organizēta, tādēļ mums jābūt uzmanīgiem un droši jānospēlē aizsardzībā. Uzskatu, ka Čempionu līgas turnīrā mums jāiekļūst vismaz ceturtdaļfinālā."

Arī "Malmo" galvenais treneris Oge Hāreids norāda, ka viņa vadītajai komandai par labu var nospēlēt fakts, ka "Juventus" ir tikko sākuši dalību vietējā čempionātā. 'Mēs pamanījām, ka sestdienas mačā spēles beigās viņi izskatījās nedaudz noguruši. Turpretī mēs jau esam pieraduši aizvadīt trīs spēles nedēļā. Mums jāpaveic savs darbs pēc iespējas labāk, tad varbūt mums ir izredzes."

"Juventus" futbolisti A sērijas sezonu sākuši ar divām uzvarām, ieskaitot sestdienas panākumu pret "Udinese" (2:0), bet Zviedrijas čempionāta līdervienība "Malmo" nedēļas nogalē rezultatīvā mačā cīnījās neizšķirti 3:3 ar "BK Hacken". Malmes komandai Zviedrijas čempionātā pēc 23 kārtām ir 1.vieta un piecu punktu pārsvars pār tuvāko sekotāju AIK.

Pagājušās sezonas Čempionu līgas uzvarētāji Madrides "Real" turnīru sāks "Santiago Bernabeu" stadionā pret Šveices čempioniem FC "Basel". "Real" galvenais treneris Karlo Ančeloti uzskata, ka šis mačs ir īstajā laikā, lai komanda apliecinātu savu spēku pēc zaudējuma Madrides derbijā aizvadītajā nedēļas nogalē.

"Nav diskusiju par komandas vārtsargiem, šosezon es par to nerunāšu. Mums ir jauni spēlētāji - Toni Kross un Hamess Rodrigess, mums jāpierod spēlēt ar viņiem. Mums jābūt maksimālai koncentrācijai, jo šādi posmi futbolā ir normāla parādība. Ir nepieciešams laiks, lai mūsu spēlētāji sasniegtu labāku fizisko kondīciju," skaidro Ančeloti. Tikmēr Šveices kluba galvenais treneris Paulu Souza norāda, ka, neskatoties uz Madrides kluba vārdu, pārsteigumi notiek. "Esmu pārliecināts, ka viņi atrisinās savas problēmas, taču ceru, ka tas nenotiks šovakar."

Otrajā B apakšgrupas mačā "Liverpool" savā laukumā uzņems Bulgārijas čempionus Razgradas "Ludogorets", kuriem šī būs debija Čempionu līgas turnīrā. Liverpūles klubam, kurš Čempionu līgā atgriezies pēc piecu gadu pārtraukuma, šovakar būs jāiztiek bez diskvalificētajiem Emres Kana un Lazara Markoviča, kā arī savainotajiem Daniela Staridža, Glena Džonsona un Džona Flenegana.

"Uzskatu, ka panākums ir jau izkļūšana no apakšgrupas. Mēs domāsim tikai par katru nākamo spēli," uzsver "Liverpool" galvenais treneris Bredans Rodžerss. Tikmēr "Ludogorets" galvenais treneris Georgijs Dermendžijevs atgādina, ka pēc izlozes teicis, ka komanda izcīnīs punktus šajā apakšgrupā. "Nevaru paredzēt, kad tas notiks un pret kuru pretinieku, taču mēs izcīnīsim punktus."