Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

"Sibir" kluba darbiniekiem ir parādā vairāk nekā astoņus miljonus rubļu

© F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs "Sibir" saviem darbiniekiem algās ir parādā aptuveni 8,3 miljonus Krievijas rubļu (166 tūkstoši eiro), vēsta Krievijas mediji.

"Tika veikta plānveida pārbaude, nekādas sūdzības no kluba darbiniekiem mēs pirms tās nesaņēmām. Pārbaudes laikā atklājām, ka klubam ir parādsaistības," norādīja inspekcijas pārstāve Ludmila Pospelova. "Sibir" nav nokārtojis saistības ar 201 kluba darbinieku (to vidū ir arī spēlētāji), parādu kopējai summai veidojot aptuveni 8,3 miljonus Krievijas rubļu, kas ir aptuveni 166 tūkstoši eiro.

Jāpiebilst, ka "Sibir" starts jaunajā KHL sezonā bija zem jautājuma zīmes, taču pirms paša sezonas sākuma kluba padomes vadītājs Vladimirs Gorodeckis apgalvoja, ka nekādu parādu Novosibirskas vienībai neesot. "Klubs sāk sezonu ar startam pietiekamu finansiālu bāzi, tikmēr visi bijušie izdevumi ir apmaksāti," pirms nepilnām divām nedēļām atzina Gorodeckis.

Finansiālu apsvērumu dēļ šī KHL sezona iet secen Prāgas "Lev" un Maskavas "Spartak". Nav skaidrs arī Rīgas "Dinamo" liktenis – kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis jau iepriekš teica, ka "Dinamo" hokejistu algas nedaudz aizkavēsies, bet finansējuma jautājumam vajadzētu tikt sakārtotam dažu nedēļu laikā.