Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

"Real" sāk ar 5 vārtiem, "Liverpool" izglābjas pret bulgāriem

© scanpix

UEFA Čempionu līgas B grupas mačā pagājušās sezonas uzvarētājs Madrides "Real" savā laukumā ar 5:1 sakāva "Basel", tikmēr otrā grupas mačā "Liverpool" ar grūtībām uzveica Čempionu līgas debitantu "Ludogorets" (2:1).

Salīdzinājumā ar "Real" iepriekšējo maču (Madrides derbiju pret "Atletico"), Karlo Ančeloti parūpējās par nelielām izmaiņām sākumsastāvā – Načo aizsardzības labajā malā aizvietoja Alvaro Arbeloa. Madridieši sāka enerģiski, jau pirmajās minūtēs dažas reizes bīstami uzbrūkot portugālim Krištianu Ronaldu.

Arī "Basel" nekautrējās atbildēt, tomēr pirmie vārtus guva mājinieki. 14. minūtē bumba nonāca "Basel" vārtos no viesu aizsarga Mareka Suhija. "Real" turpināja dominēt un puslaika beigu daļā nospieda "Basel" aizsardzību. Septiņu minūšu laikā vārtus guva Garets Beils, Ronaldu un Hamess Rodrigess. Minūti pēc kolumbieša vārtiem savu rēķinu atklāja arī "Basel", tomēr pirmo puslaiku ar pārliecinošu pārsvaru noslēdza "Real" (4:1).

Otrajā puslaikā "Real" nedaudz atlaida gāzes pedāli, tomēr guva vēl vienus vārtus – 79. minūtē precīzs bija Karims Benzemā. "Real" lielisks Čempionu līgas sezonas sākums un vismaz daļējs mierinājums par pēdējā laika neveiksmēm Spānijas čempionātā.

Tikmēr grupas otrajā spēlē Liverpūlē vietējais "Liverpool" uzņēma Čempionu līgas debitantu "Ludogorets". Neskatoties uz sastāva problēmām, "Liverpool" bija uzskatāmi par šīs spēles favorītiem, taču tik viegli spēle nemaz negāja.

Jau no pirmajā minūtēm bulgāru kluba futbolisti sparīgi pretojās krietni slavenākajiem sāncenšiem, neļaujot "Liverpool" izveidot pārsvaru bumbas kontrolē. "Ludogorets" epizodiski atbildēja ar bīstamiem pretuzbrukumiem, bet pirmajā puslaikā rezultāts tā arī netika atklāts.

Otrajā puslaikā mačs turpinājās līdzīgā stilā līdz pat pirmajām maiņām, kuras gandrīz radīja izmaiņas uz rezultāta tablo. Sākumā 70. minūtē bīstami uzbruka tikko laukumā nākušais Fabio Borīni, kurš gan sita virsū viesu vārtsargam. Bulgāri gandrīz uzreiz atbildēja ar vēl bīstamāku triecienu – slovēņu uzbrucējs Romāns Bezjaks trāpīja pa vārtu stabu.

Tomēr bulgāru aizsardzība neizturēja. 82. minūtē rezultātu atklāja Mario Balotelli, turklāt pēc dažām minūtēm Itālijas uzbrucējam bija laba iespēja gūt otros vārtus – kārtējo reizi "Ludogorets" glāba vārtsargs Milans Borjans. Bulgāri gan arī pie tāda pavērsiena nepadevās un tika atalgoti – pirmajā kompensācijas laika minūtē rezultātu izlīdzināja Dani Abalo. Spāņu pussargam atlika raidīt bumbu tukšos vārtos pēc tam, kad izgājienā kļūdījās "Liverpool" vārtsargs Simons Miņolē.

Taču arī ar to nekas nebija beidzies. Jau nākamajā minūtē pie saviem vārtiem kļūdījās Borjans, un "Liverpool" ieguva tiesības uz 11 metru soda sitienu. Mājinieku kapteinis Stīvens Džerards bija nekļūdīgs, un "Liverpool" izcīnīja ļoti smagu un vērtīgu uzvaru Čempionu līgas jaunās sezonas startā (2:1).