Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" viesosies pie Vilsona un "Traktor"

© f64

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" šodien pulksten 16:00 viesos tiksies ar Gagarina kausa 2013. gada finālisti un Cerības kausa pusfinālisti nākamajā sezonā Čeļabinskas "Traktor", kas, gūstot tikai trīs vārtus, piedzīvojusi trīs zaudējumus pēc kārtas. Sāncenšu rindās spēlē kanādiešu centra uzbrucējs Kails Vilsons, kurš pērn bija Rīgas vienības līderis uzbrukumā.

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" pirmajā izbraukuma spēlē šosezon guva trīs vārtus 16 minūšu laikā un ar 3:2 pārspēja Ņižņekamskas "Neftekhimik", bet pirmdien sekoja zaudējums pagarinājumā pret Toljati "Lada" - 2:3. Punktu pret savu bijušo komandu nodrošināja rīdzinieku kapteinis Georgijs Pujacs - veiksmīgs bija viņa plaukstas metiens trīs minūtes pirms pamatlaika noslēguma. Tikmēr rezultātu devītajā minūtē atklāja Marcels Hosa, gūstot "Dinamo" pirmos vārtus pirmajā trešdaļā piecu maču laikā.

32 gadus vecais slovāku uzbrucējs izcēlās arī pret "Neftekhimik", tādējādi dalot komandas labākā snaipera godu ar Robertu Bukartu, kurš laukumā nav devies kopš 10. septembra. Rezultatīvākie ar četriem punktiem ir Pjotrs Ščastļivijs (1+3) un Miks Indrašis (četras piespēles).

Tāpat kā Rīgas "Dinamo", arī Čeļabinskas "Traktor" guvusi 12 vārtus, taču ielaisti 20, kas ir trešais sliktākais rādītājs līgā aiz Jekaterinburgas "Avtomobilist" un Zagrebas "Medveščak". Pirmdien bija četru vārtu deficīts pēc pirmās trešdaļas un 2:6 pret neapturamo Sanktpēterburgas SKA, piedzīvojot trešo neveiksmi pēc kārtas (izbraukumā 0:2 pret Maskavas CSKA un mājās 1:2 pret Helsinku "Jokerit").

Ar sešās spēlēs sakrātajiem pieciem punktiem Čeļabinskas "Traktor", kas pagājušajā gadā Cerības kausa pusfinālā zaudēja uzvarētājai Omskas "Avangard", bet 2013. gadā Gagarina kausa finālā sešos mačos atzina Maskavas "Dynamo" pārākumu, ieņem 11. vietu Austrumu konferencē.

Rezultatīvākie ar diviem vārtiem un vienu piespēli ir uzbrucējs Andrejs Kosticins un 21 gadu vecais aizsargs Ņikita Hlistovs, kurš pagājušajā sezonā 33 mačos izcēlās ar tikai divām piespēlēm un kuram ir divvirzienu kontrakts ar jauniešu komandu. Trīs punkti ir arī Andrejam Popovam, Antonam Gļinkinam un 38 gadus vecajam amerikāņu aizsargam Deronam Kvintam.

Četriem Čeļabinskas "Traktor" spēlētājiem ir negatīvs lietderības koeficients -5: Kosticinam, Gļinkinam, aizsargam Oļegam Piganovičam, kurš pēdējo trīs sezonu laikā pārstāvējis Habarovskas "Amur", Maskavas "Spartak", Omskas "Avangard", atkal Habarovskas "Amur" un Doņeckas "Donbass", kā arī kanādietim Kailam Vilsonam, kurš sešu maču laikā izcēlies ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Parakstījis līgumu ar Doņeckas "Donbass", pēcāk viņš bija spiests meklēt jaunu komandu, ar Čeļabinskas "Traktor" vienojoties līdz 2016. gadam. Pagājušajā sezonā Vilsons pārstāvēja Rīgas "Dinamo", 49 spēlēs izceļoties ar 44 punktiem. Tiesa, veiksmīgajai sezonai strīpu pārvilka muguras savainojums, kas liedza piedalīties izslēgšanas mačos.

Tikmēr savainojuma dēļ vēl vismaz divas nedēļas trenēties nevarēs viens no Čeļabinskas "Traktor" līderiem un panākumu stūrakmeņiem - kanādiešu vārtsargs Maikls Gārnets. Kluba padomes priekšsēdētājs neveiksmēs vaino tieši viņa prombūtni, sakot, ka ""Traktor" bez Gārneta ir kā Magņitogorskas "Metallurg" bez Sergeja Mozjakina vai Sanktpēterburgas SKA bez Iļjas Kovaļčuka".

Vladislavs Fokins sešos mačos ielaidis 17 vārtus un atvairījis tikai 89,3% sāncenšu metienu, bet alternatīva ir 20 gadus vecais Vasīlijs Demčenko, kurš Kontinentālās hokeja līgas regulārā čempionāta ietvaros nav sācis nevienu spēli.