Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

LFF Apelāciju komisija atstāj tikai punkta sodu "Skonto" un Jūrmalai

LFF Apelāciju komisijas sēdē šodien nolemts atcelt trīs punktu sodu SMScredit.lv Virslīgā "Skonto" un "Jūrmalas" komandām, tā vietā piespriežot tikai viena punkta sodu. Šāds lēmums būtiski uzlabo "Skonto" un "Jūrmalas" cerības attiecīgi uz 1. un 9.vietu.

Atgādinām, ka 2.septembrī LFF Disciplinārlietu komisija pieņēma lēmumu atņemt trīs punktus "Skonto" un "Jūrmalai" sakarā ar finansiālo saistību nepildīšanu pret spēlētājiem, kā arī balstoties uz biedrības "Latvijas Futbola Virslīga" vēstuli par citu saistību nepildīšanu.

Šodien LFF Apelāciju komisija lēmusi šo trīs punktu sodu abām komandām anulēt, tā vietā piespriežot viena punkta sodu katram no klubiem. Komisijā piedalījās komisijas priekšsēdētājs Kārlis Villerušs, komisijas loceklis Rolands Cupiks, kā arī bija pieaicināts LFF Apelāciju komisijas sekretārs A.Saļņikovs. Piedāvājam publicēto sēdes protokolu:

LFF Apelāciju komisija, izskatot futbola klubu Skonto FC un FC Jūrmala apelācijas sūdzības par LFF Disciplinārlietu komisijas (LFF DK) 2014.gada 2.septembra lēmumu, konstatēja, ka futbola klubi Skonto FC un FC Jūrmala atkārtoti nav pildījuši LFF Spēlētāju statusa un pāreju komisijas (LFF SSPK) un LFF DK lēmumus, par ko klubiem iepriekš tika piemērotas sekojošas sankcijas - brīdinājums, naudas sods un aizliegums reģistrēt jaunus spēlētājus.

Izvērtējot LFF DK lēmumu, ar kuru futbola klubiem Skonto FC un FC Jūrmala ir nolemts samazināt punktu skaitu 2014.gada Virslīgas čempionāta turnīra tabulā par 3 punktiem, LFF Apelāciju komisija konstatē, ka sankcija par izdarītajiem pārkāpumiem - punktu noņemšana, ir piemērota pareizi. Vienlaikus, ņemot vērā apelāciju sūdzību ietvaros iesniegtos materiālus, komisija konstatē, ka pirmo reizi piemērojot šāda veida sankciju, ir nepieciešams ievērot tās samērīgumu.

Ņemot vērā iepriekšminēto, LFF Apelāciju komisija vienbalsīgi nolemj:

- atcelt 2014.gada 2.septembra LFF DK lēmuma p.3. un noteikt futbola klubam Skonto FC citu sankciju – 1 (viena) punkta noņemšanu 2014.gada Virslīgas čempionāta turnīra tabulā;

- atcelt 2014.gada 2.septembra LFF DK lēmuma p.3. un noteikt futbola klubam FC Jūrmala citu sankciju – 1 (viena) punkta noņemšanu 2014.gada Virslīgas čempionāta turnīra tabulā.

Šāds lēmums ir liels ieguvums abām komandām. "Skonto" gadījumā tas nozīmē, ka pārsvars pār "Ventspili" cīņā par 1.vietu ir pieci (nevis trīs) punkti - ventspilniekiem ir mačs rezervē ar Rīgas "Daugavu", taču skaidrs, ka labākā situācijā ir Rīgas klubs. Savukārt "Jūrmalai" atjaunotie divi punkti nozīmē tikai piecu punktu deficītu pret "Mettu"/LU cīņā par 9.vietu un tiesībām piedalīties pārspēlēs par palikšanu Virslīgā.