Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" izbraukumu noslēgs Hantimansijskā

© f64

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" šodien noslēgs pirmo izbraukuma sēriju sezonā, pulksten 16:00 tiekoties ar Hantimansijskas "Yugra" - komandu, kurā trīs sezonas aizvadīja vārtsargs Edgars Masaļskis un kuras rindās 47 mačos piedalījās zviedru uzbrucējs Linuss Videls. Tiešraide kanālā "Viasat Sport Baltic".

75 procenti punktu savā laukumā, 50 procenti punktu izbraukumā - mērķis, kādu pirms sezonas uzstāda gandrīz jebkura komanda. Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" sezonas pirmajā izbraukumā guva trīs vārtus otrajā trešdaļā un ar 3:2 pārspēja Ņižņekamskas "Neftekhimik", 57. minūtē nopelnīja punktu un pagarinājumā ar 2:3 atzina Toljati "Lada" pārākumu, kā arī 20 pēcspēles metienu sērijā ar 1:2 piekāpās Čeļabinskas "Traktor".

Lai mājup dotos ar kārotajiem sešiem punktiem kabatā, rīdziniekiem nepieciešams vismaz viens punkts šodien pret Hantimansijskas "Yugra", taču samierināties ar zaudējumu nevēlas neviens. It īpaši Edgars Masaļskis un Linuss Videls - divi spēlētāji, kuri pārstāv Rīgas "Dinamo", bet bijuši Hantimansijskas "Yugra" īpašums.

Latviešu vārtsargs Krievijas biatlona galvaspilsētā pavadīja trīs sezonas laika posmā no 2010. līdz 2013. gadam. Regulārā čempionāta laikā atradies aiz Krievijas izlases vārtsarga Mihaila Birjukova muguras, Masaļskis allaž ņēma virsroku izslēgšanas mačos, pirmajā gadā piecās spēlēs atvairot 92,1 procentu sāncenšu metienu, bet otrajā gadā rādītāju uzlabojot līdz 95,8 procentiem trīs mačos (dalīta pirmā vieta Kontinentālajā hokeja līgā).

Tikmēr Videlam, kurš Rīgas "Dinamo" pievienojās sezonas priekšvakarā, tādēļ formalitāšu dēļ nedrīkstēja piedalīties atklāšanas spēlē, "Yugra" bija pirmais klubs ārpus Zviedrijas. Pirmajā gadā viņš 11 spēlēs sakrāja sešus punktus, bet piecos izslēgšanas mačos pievienoja vēl septiņus punktus, kamēr otrajā sezonā pēc desmit punktiem 31 mačā Videls tika aizmainīts uz Čerepovecas "Severstal".

Hantimansijskas "Yugra" ir pirmās uzvaras meklējumos savā laukumā - trešdien pirmo 12 minūšu laikā ielaisti četri vārti un ar 3:4 atzīts Sanktpēterburgas SKA pārākums, bet pirmdien pagarinājumā 1:2 pret Kontinentālās hokeja līgas debitanti Helsinku "Jokerit". Pateicoties divām uzvarām pirmajos divos mačos (5:2 pret Toljati "Lada" un 3:1 pret Ņižņijnovgorodas "Torpedo"), "Yugra" ar sešās spēlēs sakrātajiem septiņiem punktiem ieņem desmito vietu Austrumu konferencē. Aiz muguras ir divas komandas, kuras pārspējušas Rīgas "Dinamo" - "Lada" un Čeļabinskas "Traktor".

Komandas rezultatīvākais spēlētājs ir 26 gadus vecais kanādietis Bens Maksvels, kurš guvis trīs vārtus un sakrājis septiņus punktus. Pārstāvējis Nacionālās hokeja līgas klubus Monreālas "Canadiens", Atlantas "Thrashers", Vinipegas "Jets" un Anaheimas "Ducks", viņš pagājušajā sezonā kļuva par Somijas kluba Oulu "Karpat" otro rezultatīvāko spēlētāju.

Tuvākie sekotāji ir 23 gadus vecais somu malējais uzbrucējs Toni Rajala (divi vārti un četras piespēles), kurš pērn spēlēja Zviedrijā, un čehs Lukāšs Kašpars (četri punkti), kurš divas sezonas pavadīja Doņeckas "Donbass" un divus gadus spēlēja Kazahstānas komandā Astanas "Barys", pirms tam atrodoties arī Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžera Normunda Sējēja redzeslokā.

No citiem spēlētājiem jāizceļ Nacionālās hokeja līgas 2008. gada drafta sestais numurs Ņikita Filatovs, kurš pēdējās divās sezonās sakrāja 21 un 20 punktus Ufas "Salavat Yulaev" kreklā, Maskavas "Dynamo" un Kazaņas "Ak Bars" pārstāvējušais Kirils Kņazevs un pagājušo sezonu Edmontonas "Oilers" aizvadījušais dāņu aizsargs Filips Larsens, kurš 30 spēlēs guva 12 punktus.

Tikmēr par vārtu drošību piekto sezonu pēc kārtas gādā Birjukovs, kurš 2008. gadā piedalījās trīs spēlēs, kopā ar Krievijas izlasi triumfējot pasaules čempionātā. Viņš atvairījis 91,1 procentu sāncenšu metienu un vidēji spēlē ielaidis 3,18 ripas. Par 20 minūtēm mazāk vārtos pavadījis baltkrievs Stepans Gorjačevskis. Viņš pagājušajā sezonā spēlēja Krievijas pēc spēka otrās līgas klubā Karagandas "Saryarka", bet šogad trīs mačos ticis galā ar 90,5 procentiem pretinieku raidījumu.

Spēle starp Rīgas "Dinamo" un Hantimansijskas "Yugra" sāksies pulksten 16:00. Tiešraide kanālā "Viasat Sport Baltic". Nākamnedēļ rīdzinieki aizvadīs trīs spēles savā laukumā - otrdien pret Mitišču "Atlant", trešdien pret Podoļskas "Vityaz" un sestdien pret Vladivostokas "Admiral", kas izcīnījusi divus panākumus pēc kārtas un vairs nav pēdējā vietā Kontinentālajā hokeja līgā.