Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Kulda pamet "Coyotes" nometni un atgriežas junioros

© Arizonas "Coyotes"

Nacionālās hokeja līgas jaunajai sezonai gatavošanos turpinās 54 Arizonas "Coyotes" spēlētāji. Starp pirmajiem astoņiem atskaitītajiem spēlētājiem ir arī šogad draftētais latviešu uzbrucējs Edgars Kulda, kurš atgriezīsies Rietumu hokeja līgas kluba Edmontonas "Oil Kings" rīcībā.

Rietumu hokeja līgas 21 izslēgšanas mačā guvis desmit vārtus un sakrājis 22 punktus, kā arī kļuvis par otro eiropieti aiz Aleksandra Radulova, kurš atzīts par Memoriālā kausa vērtīgāko spēlētāju (četri rezultatīvi metieni un septiņi punkti piecās spēlēs), 19 gadus vecais kreisās malas uzbrucējs Edgars Kulda uz Nacionālās hokeja līgas draftu Filadelfijā devās ar lielām cerībām. Tomēr nācās pagaidīt - viņu noslēdzošajā kārtā ar 193. numuru (kopumā tika draftēti 210 spēlētāji) izvēlējās Arizonas "Coyotes".

Tāpat kā citiem jaunajiem spēlētājiem, Kuldam tika dota iespēja apliecināt varējumu debitantu nometnē. Pēdējos divos pasaules čempionātos Latvijas U20 izlasi pārstāvējušais spēlētājs nelika vilties, nopelnot vietu starp 62 spēlētājiem Arizonas "Coyotes" pirmssezonas nometnē, kurā piedalās galvenie spēki, tostarp kapteinis Šeins Douns, kuram šī ir 20. nometne komandas rindās.

Spēlētāji tika sadalīti trīs grupās, katrai gan piektdien, gan sestdien, gan svētdien aizvadot 90 minūšu ilgu treniņu uz ledus. "Kopš strādāju ar komandu, nometnē nekad nav bijis tik daudz spēlētāju, tomēr tas nemainīs struktūru," sacīja Arizonas "Coyotes" galvenais treneris Deivs Tipets.

Taču šodien vienība izšķīrusies par astoņu spēlētāju atskaitīšanu. Starp viņiem atrodams arī Kuldas uzvārds, kurš dosies atpakaļ uz Edmontonas "Oil Kings". Debijas gadā viņš 64 regulārā čempionāta cīņās sakrāja 17 punktus, bet pagājušajā sezonā 66 spēlēs 30 vārti un 30 piespēles, kļūstot par piekto rezultatīvāko spēlētāju komandā.

Jūlija noslēgumā uzbrucējs intervijā portālam Sportacentrs.com teica, ka labprāt pamēģinātu spēkus Amerikas Hokeja līgā: "Uzskatu, ka esmu gatavs." Tikmēr pirms nometnes sākuma Kulda atteicās prognozēt likteni, piemetinot, ka "līmenis ir ļoti augsts un darīšu visu, kas ir manos spēkos".

Junioros atgriezīsies arī šogad otrajā kārtā draftētie uzbrucēji Raiens Makiniss un Kristians Dvoraks, kā arī 2013. gadā draftētie Lorāns Daufins un Pavels Laplānts. Dens O'Donahjū un Daisons Stīvensons pievienosies fārmklubam Amerikas Hokeja līgā, savukārt 21 gadu vecais aizsargs Kolins Selentrops dosies uz Ņūbransvikas Universitāti.

Nacionālās hokeja līgas regulārā čempionātu Arizonas "Coyotes" sāks ar četriem mačiem savā laukumā: 9. oktobrī pret Vinipegas "Jets", 11. oktobrī pret čempioni Losandželosas "Kings", 15. oktobrī pret Edmontonas "Oilers" un 18. oktobrī pret Sentluisas "Blues". Pagājušajā sezonā "Coyotes" palika desmit punktu attālumā no dalības Stenlija kausā.