Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Ķēniņš iekļauts "Canucks" sastāvā pirmajai pārbaudes spēlei

© Richard Lam/ PNG

Latvijas izlases uzbrucējs Ronalds Ķēniņš iekļautas Vankūveras "Canucks" sastāvā spēlei mājās pret Sanhosē "Sharks" un spēlēs vienā maiņā ar Kelanu Lainu un Deinu Foksu. Savukārt Kristers Gudļevskis piedalījies divās "Lightning" treniņspēlēs, abās nospēlējot vienu periodu - pirmajā ielaisti zaudējumu nesošie vārti, bet šovakar nostāvēts sausā.

Vankūveras "Canucks" naktī uz trešdienu aizvadīs divas spēles, gan mājās, gan izbraukumā sacenšoties ar Sanhosē "Sharks" treniņnometnes pārstāvjiem. Latvijas uzbrucējs Ronalds Ķēniņš iekļauts "mājas" komandas sastāvā un spēlēs ceturtajā maiņā ar kanādiešiem Kelanu Lainu un Deinu Foksu. Lains jau aizvadījis deviņas spēles NHL un guvis arī vienus vārtus, bet 20 gadus vecais Fokss līdz šim spēlēja OHL, kur pagājušajā sezonā 67 spēlēs sakrāja 107 punktus.

Ķēniņa komandā būs arī "Canucks" pazīstamākie uzbrucēji, proti, zviedru brāļi Sedini un starpsezonas jaunieguvums Radims Vrbata. Šīs spēles sākums paredzēts 4:00 pēc Latvijas laika trešdienas rītā.

Ķēniņš vakar piedalījās "Canucks" treniņspēlē, kuru izlaida vairāki komandas līderi. Viņšr ezultatīvajā mačā (5:4 pēcspēles metienos) ar vārtu guvumiem neatzīmējās, bet pa diviem vārtiem guva uz pārbaudes laiku piesaistītie Kērtiss Valks un Džeimss Vaimans. Provizoriskajos sastāvos pirmajai pārbaudes spēlei viņi gan nav iekļauti.

Treniņspēles aizvadītas arī Tampabejas "Lightning" nometnē, kurā aktīvi sezonai gatavojas arī Kristers Gudļevskis. Vakardienas spēlē nācis uz maiņu otrajā periodā viņš ielaida vienīgos vārtus, sagādājot "zilajai" komandai zaudējumu 0:1, bet šodien pie rezultāta 3:1 nomainīja Benu Bišopu un sev atvēlētajā laikā nostāvēja sausā, izpelnoties vietējo apskatnieku uzslavas.

Jāpiebilst, ka vakardienas treniņspēlē nepiedalījās komandas līderis Stīvens Stemkoss, taču šodien jau bija ierindā. Stemkoss, kurš pēc smagas traumas pagājušajā sezonā joprojām nav atguvis labāko formu, apgalvoja, ka vēlas nospēlēt vismaz trīs no sešām pirmsezonas pārbaudes spēlēm. "Lightning" pirmā pārbaude paredzēta naktī uz trešdienu pret Nešvilas "Predators" (2:30 pēc Latvijas laika).

Pusstundu pirms tam savu otro pārbaudes spēli uzsāks Bufalo "Sabres", kuras treneris Teds Nolans atzinīgi vērtēja jauno spēlētāju sniegumu zaudējumā pret "Capitals" (0:1), īpaši izceļot Mihailu Grigorenko un Rasmusu Ristolainenu, taču norādīja, ka otrajā mačā vēlas laukumā redzēt vairākus pirmās komandas kreklu jau iemēģinājušus vīrus. Tas varētu nozīmēt, ka pirmo pārbaudes spēli aizvadīs arī Zemgus Girgensons, tiesa, Nolans galīgo sastāvu publiskojis vēl nav. Treniņos latviešu uzbrucējs tika iespēlēts kopā ar Koudiju Hogsonu un kanādiešu veterānu Braienu Džiontu, kurš komandai pievienojās vasarā, noslēdzot līgumu uz trim gadiem.

Jāatgādina, ka aizvadītajā naktī par Edgara Kuldas nosūtīšanu atpakaļ uz junioru līgu paziņoja Arizonas "Coyotes".