Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Gulbis uzsāk cīņu Pekinas ATP 500 turnīrā

© scanpix

Ķīnas galvaspilsētas Pekinas ATP Tour 500 turnīrā šodien jāpabeidz 1.kārtas cīņas. Centrālā korta dienas noslēdzošajā spēlē cīnīsies Latvijas un Itālijas tenisa līderi Ernests Gulbis un Fabio Foņīni. Cīņas sākums ne ātrāk kā 16:00, būs arī videotiešraide.

Āzijas tūri Ernests Gulbis (ATP 13.) iesāka pagājušajā nedēļā Malaizijā. ATP Tour 250 sacensībās viņš guva uzvaras pār vāciešiem Filipu Petšneru un Bendžaminu Bekeru, bet pusfinālā apstājās pret francūzi Žiljēnu Beneto. Francijas pārstāvim latvietis zaudēja jau ceturto reizi tikpat mačos. Jāpiemin, ka, uzvarot Beneto, Ernests sasniegtu 200 uzvaru robežu ATP tūrē.

Tagad šis uzdevums jāatliek uz nākamo pieturvietu – Ķīnu un tur notiekošo Pekinas ATP Tour 500 turnīru “China Open”. Turnīrā Ernests līdz šim nav spēlējis, bet šogad viņam ticis septītā numura statuss. Dalībnieku sastāvs šajās sacensībās ir patiešām spēcīgs. Džokovičs, Nadals, Berdihs, Čiličs, Dimitrovs, Marejs un Isners – tie ir pārējie šo sacensību izliktie sportisti.

Gulbim Ķīna līdz šim nav bijusi veiksmīga valsts – aizvadītas vien četras spēles un visās ciesti zaudējumi. Trīs neveiksmes Šanhajā, bet viena olimpiskajās spēlēs Pekinā 2008. gadā. Viens no šiem zaudējumiem ciests pret itālieti Fabio Foņīni, kurš tieši būs Gulbja pretinieks šodien.

Šī spēle pret Foņīni notika 2009. gadā Šanhajā, Ernestam zaudējot ar 6:7(3), 3:6. Tā bijusi vienīgā latvieša neveiksme pret šo Itālijas tenisistu. Gulbis uzvarējis gan pārējās trīs oficiālās cīņas, gan paraugmačā šogad pirms Vimbldonas (7:5, 6:3).