Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Ernests Gulbis izcīna savu 200.uzvaru

© Scanpix

Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis (ATP 13.) šodien izcīnījis pirmo uzvaru, spēlējot turnīrus Ķīnā. Pekinas sacensību 1.kārtā viņš pārliecinoši tika galā ar itālieti Fabio Foņīni (ATP 18.) – 6:3, 6:4, zaudējot tikai desmit izspēles pie savas serves. Šis panākums Ernestam ļāvis sasniegt 200 uzvaru robežu ATP tūrē (tiek skaitītas tikai ATP pamatturnīru un Deiivsa kausa spēles).

Pekinas ATP Tour 500 turnīrā šodien noslēdzās 1.kārtas izspēle. Latvijas un Itālijas tenisa līderu Ernesta Gulbja (ATP 13.) un Fabio Foņīni (ATP 18.) mačs bija plānots kā dienas noslēdzošais centrālajā kortā. Par mača favorītu tika uzskatīts Ernests, kuram 3-1 bilance pār pretinieku (kā arī vēl viens panākums neoficiālā spēlē). Tomēr derēja atcerēties, ka Ernests Ķīnā vēl nekad nebija ticis pie uzvarām (0-4), turklāt bija zaudējis arī visus setus. Viens no šiem zaudējumiem bija arī pret Foņīni 2009.gadā.

Uzvarējis pirmsspēles izlozē, Foņīnī izvēlējās serves uzņemšanu. Gulbi tas nesamulsināja – Ernests iesāka ar divām neatvairāmām servēm (pirmajā bumbiņa lidoja ar ātrumu 213 km/h) un sausā uzvarētu geimu. Itālietis atbildēja ar to pašu, kaut izspēles bija garākas. Ceturtajā geimā Gulbim bija daudz iespēju tikt pie breika. 10 minūšu ilgajā geimā latvietis kopumā neizmantoja piecas breikbumbas, turklāt visos gadījumos kļūdījās ar sev it kā parocīgāko bekhenda sitienu.

Nākāmās breika iespējas Ernestam radās astotajā geimā. Pirmo breikbumbu Foņīni atspēlēja ar labu uzbrukuma sitienu pēc serves, bet pie otrās pieļāva rumju kļūdu spēlē pie tīkla (pirms tam viņa kontā arī dubultkļūda). Iespēju izservēt setu Gulbis nepalaida vējā – devītajā geimā tāpat kā visā pirmajā setā ar servi problēmu nebija (kopā zaudētas vien četras izspēles).

Otro setu ar servi sāka Itālijas tenisists, taču pie breika iespējas pirmais atkal tika Gulbis. Diemžēl izspēle noslēdzās ar latvieša sitienu autā. Četrus geimus vēlāk Ernests tika pie vēl trijām iespējām (pirmo reizi mačā pēc kārtas) un šoreiz bija sekmīgs – itālietis iesita tīklā (šajā geimā viņam trīs šādas kļūdas). Neliels satraukuma brīdis radās, kad servēja par uzvaru mačā. Tika zaudētas pirmās divas izspēles, taču turpinājums lielisks, kas ļāva likt punktu mačam – 6:3, 6:4. Foņīnī visa mača garumā tā arī netika pie kaut vienas breikbumbas... Ernestam šajā spēlē iespaidīga tīri uzvarēto izspēļu (winners) un nepiespiesto kļūdu attiecība 31-9, kamēr pretiniekam 11-11.

1.kārtas pārvarēšana Ernestam devusi 31740 ASV dolāru prēmiju un 45 reitinga punktus. Gulbja pretinieks sacensību 2.kārtā būs slovāks Martins Kližans (ATP 56.). 25 gadus vecais sportists pirms pusotra gada tika līdz ranga 26.pozīcijai, bet šo turnīru sāka no kvalifikācijas. Divām uzvarām tajā šodien tika pievienots trīs setu panākums pār argentīnieti Leonardo Maijeru (ATP 25.) – 7:6(2), 6:7(3), 6:4.

Pret Kližanu Gulbis spēlējis vienu reizi, uzveicot viņu šī gada Nicas turnīra 2.kārtā ar 6:7(4), 6:4, 6:1. Latvijas un Slovākijas tenisistu duelis gaidāms ceturtdien (precīzāks laiks būs zināms rīt pēcpusdienā), bet rīt Gulbim dubultspēļu turnīra mačs. Sacensībām viņš pieteicies duetā ar Polijas dubultspēļu meistaru Marsinu Matkovski, bet pretiniekos ieguvis serbus Novaku Džokoviču un Filipu Krajinoviču. Šis mačs varētu sākties ap 16:00.