Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" šodien Bratislavā spēle pret "Slovan"

© f64

Izbraukumu turpinās Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas šovakar 20:00 tiksies ar Bratislavas "Slovan" - komandu, kas viesos pārspēta abās tikšanās reizēs. Taču laukuma saimnieku rīcībā būs pieredzējušais uzbrucējs Ladislavs Naģs, kurš deviņos mačos izcēlies ar desmit vārtiem. Tiešraide kanālā "Viasat Sport Baltic".

Pēc galvenā trenera Arta Ābola domām, Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" pirmdien aizvadīja labāko maču šajā sezonā, taču 26 sekundes pirms pamatlaika noslēguma pretuzbrukumā sedzamos spēlētājus nesadalīja Kristaps Sotnieks, Georgijs Pujacs un Linuss Videls, tādējādi nācās atzīt Helsinku "Jokerit" pārākumu ar 2:3. Tomēr rīdzinieki izdarīja divreiz vairāk metienu (38:19), vairākas reizes pārbaudīja Somijas vārtu stabu izturību un nespēja realizēt izgājienus vienatnē pret vārtsargu. Ar vārtu guvumiem izcēlās Gints Meija, kuram tas bija pirmais rezultatīvais metiens sezonā, un Miks Indrašis, kurš sāncenšu vārtsargu pārspēja otro reizi pēc kārtas, bet vakar atzīmēja 24. dzimšanas dienu.

Šovakar pulksten 20:00 priekšā Bratislavas "Slovan" un Ladislava Naģa pārbaudījums. 35 gadus vecais malējais uzbrucējs gan atklāšanas spēlē 4. septembrī, gan 22 dienas vēlāk Zagrebas "Medveščak" vārtos iemeta trīs ripas, Kontinentālās hokeja līgas labāko snaiperu topā ar desmit vārtiem deviņās cīņās ierindojoties ceturtajā pozīcijā. Līdz šim slovāks labāko sezonu aizvadīja 2010. gadā Čerepovecas "Severstal" rindās, 44 spēlēs gūstot tikai deviņus vārtus.Taču 2011. un 2014. gada pasaules čempionātos viņš bija starp Slovākijas valstsvienības labākajiem snaiperiem.

Pagājušajā gadā Rīgas "Dinamo" un Bratislavas "Slovan" apmainījās uzvarām viesos - 4:3 Slovākijā un 3:1 Latvijā. Atgriešanās dzimtenē veiksmīga bija uzbrucējam Marcelam Hosam, kurš piedalījās pirmo trīs vārtu gūšanā, izceļoties ar rezultatīvu trāpījumu un divām piespēlēm. Arī 2012. gadā Bratislavā tika izcīnīts panākums - 3:2. Uzvaru pēcspēles metienos nodrošināja Māris Jučers, Aleksandrs Ņiživijs un Robs Šremps.

Bratislavas "Slovan" šajā sezonā spēlē kā pa viļņiem - sākts ar trim panākumiem pēc kārtas, sekojuši pieci zaudējumi, no kuriem četri piedzīvoti mājās, bet piektdien un pirmdien Slovākijas klubam izdevās atgriezties uz uzvaru takas - 3:1 pret Zagrebas "Medveščak" un 3:2 pēcspēles metienos pret Minskas "Dinamo". "Slovan" un Rīgas "Dinamo" vieno ne tikai nestabilais sniegums, bet arī finansiālās problēmas un parādi hokejistiem.

Neskatoties uz to, Bratislavas "Slovan" ir sapulcināts spēcīgs sastāvs. Par vārtu drošību gādā vienu spēli Nacionālajā hokeja līgā aizvadījušais zviedrs Juhans Beklunds un 25 gadus vecais Jaroslavs Januss, kurš augstāk par Amerikas Hokeja līgu netika, bet pēdējās divas sezonas bija "Slovan" pirmais numurs, aizvadot 47 un 41 maču. Četros mačos viņš ticis galā ar 92,0% sāncenšu metienu, kamēr Beklundam statistika ir vājāka, bet viņš spēlējis divreiz vairāk.

Vārtus guvis tikai viens no komandas aizsargiem - 28 gadus vecais Mihals Sersens, kuru 2006. gadā Kvebekas Junioru līgā no aizsargiem apsteidza tikai Nacionālās hokeja līgas zvaigzne Kīts Jendls no Arizonas "Coyotes". Taču uzbrukumā netrūkst izpildītāju un spēlētāju, kuri gatavi sodīt par vismazāko kļūdu un kuri iznākumu var izšķirt vienatnē, piemēram, čehi Mihals Vondrka, Vāclavs Nedorosts un Tomāšs Netīks.

Taču Bratislavas "Slovan" pārstāv arī divi Slovēnijas izlases uzbrucēji - Žiga Jegličs, kurš olimpiskajās spēlēs piecos mačos guva divus vārtus un sakrāja četrus punktus, un Roks Tičars, kurš pēdējās trīs sezonas pavadīja Vācijā. Viņam deviņos mačos divas piespēles, kamēr Jegličs desmit spēlēs sakrājis četrus punktus, bet vārtus joprojām nav guvis.

Vai Rīgas "Dinamo", kas Rietumu konferences kopvērtējumā ar 15 punktiem ierindojas astotajā pozīcijā, izdosies izcīnīt svarīgus punktus pret septītajā vietā esošo Bratislavas "Slovan"? Sākums pulksten 20:00, tiešraide kanālā "Viasat Sport Baltic".