Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Magone par Kambalu: "Biju gatavojies uz ko jaudīgāku..."

© f64

Pēc zaudējuma "Barons kvartāls" komandai pirmajā Latvijas Basketbola līgas (LBL) jaunās sezonas spēlē "Latvijas Universitātes" jaunpienācējs Renārs Magone dalījās iespaidos par spēli un to, kā bija cīnīties ar pieredzējušo Kasparu Kambalu.

"Godīgi sakot, es biju gatavojies uz kaut ko efektīvāku un, tā teikt, jaudīgāku. Piekrītu, ka, visdrīzāk, viņš nav savā labākajā formā un vēl savā ziņā maldās pa laukumu, bet, kā redzējām, punkti var nākt arī ar pieredzi," spēlēšanu pret 14 gadus vecāko Kambalu raksturoja Magone. "Viņš ir spēcīgs un liels. Visi ievēroja, ka viņa auguma pārsvars uz visu mūsu komandu bija visai izšķirošs faktors teju katrā divcīņā. Es personīgi priecājos, ka bija iespēja uzspēlēt pret tādu spēlētāju kā Kambala. Ja nebūtu tās ātrās piezīmes, domāju, ka viņam mača izskaņā vēl būtu nopietni jāpacīnās ar mani (smaida)."

"Zaudējums patiešām sanāca rūgts, bet atmosfēra zālē bija lieliska! Visi bija atnākuši vērot mūsdienu basketbola vectēvu darbībā, un tas arī galvenokārt piepildīja visu Mārupes vidusskolas sporta zāli. Negaidīju, ka arī mums pašiem skatītāju atbalsts būs tik liels - LU fani kārtējo reizi bij savā līmenī," sacīja Magone. "Pretinieks ar neko jaunu nepārsteidza. No "baroniem" bijām gaidījuši ko vairāk. Taču nevarētu arī teikt, ka tā bija pašu nestabilitāte. Vienkārši piezīmes krājās... Diemžēl mums neaizgāja pirmie uzbrukumi [otrajā puslaikā], un uz laukuma sākās neliela panika, kas radīja rezultāta svārstības. Iespējams, arī "Barons" pēc puslaika pārtraukuma atgriezās laukumā motivētāki nekā spēles ievadā, kas ļāva pārņemt iniciatīvu vissvarīgākajā brīdī."

201 centimetru garais Magone, kurš starpsezonā uz LU pārnāca no "Liepājas/Triobet", vairāk nekā 17 nospēlētajās minūtēs guva 13 punktus, kļūstot par rezultatīvāko spēlētāju komandā. Tāpat Magonem piecas atlēkušās bumbas, divi bloķēti metieni, viena pārtverta bumba, divas izprovocētas piezīmes un piecas personiskās piezīmes. Kambala atbildēja ar 18 punktiem un piecām bumbām, kā arī diviem bloķētiem metieniem un deviņām izprovocētām piezīmēm.