Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

"Panathinaikos" treneris Ivanovičs: "Blūms mums noderēs"

© ITAR-TASS/Scanpix

"Domāju, ka Jāņa Blūma piesaiste mums palīdzēs. Viņš ir ļoti labs spēlētājs, kurš var spēlēt pirmā un otrā numura pozīcijās. Tas mums šosezon labi noderēs," ceturtdien, 2. oktobrī, Eirolīgas mediju dienā žurnālistiem teica Atēnu basketbola kluba "Panathinaikos" galvenais treneris Duško Ivanovičs.

“Panathinaikos” pretinieki Eirolīgas C grupā ir Polijas čempioni “Turow Zgorzelec”, Vācijas čempioni “Bayern”, Turcijas čempioni “Fenerbahce Ulker”, Itālijas čempioni “Milano” un Spānijas čempioni “Barcelona”. Četri spēcīgākie klubi kvalificēsies “Top 16” turnīram.

Divas nedēļas pirms Eirolīgas starta “zaļie” rīkoja preses dienu. Ivanovičs žurnālistiem atklāja, ka klubs ir nolūkojis Jāni Blūmu un nopietni domā par jauno spēlētāju adaptāciju komandā. “Mūsu galvenā problēma nav savainojumi, bet jaunpienācēju iesaiste. Šajā sezonā būvējam jaunu komandu, veterānus papildinot ar jauniem spēlētājiem. Dosim priekšroku ātrai spēlei, kurai jābalstās uz ļoti labu aizsardzību.”

Piecdesmit septiņus gadus vecais treneris no Melnkalnes ir divkārtējs Eirolīgas finālists (2001, 2005). Ivanovičs vasarā kļuva par trešo “Panathinaikos” stūrmani pēc Žeļko Obradoviča ēras (1999-2012), kuras laikā “zaļie” piecas reizes triumfēja Eirolīgā (2000, 2002, 2007, 2009, 2011).

Pēc Obradoviča aizbraukšanas klubs noslēdza divu gadu līgumu ar kādreizējo “Panathinaikos” aizsargu Argiri Pedulaki. Viņš nenoturējās līdz galam, tāpēc 2014. gada sezonu “zaļie” pabeidza leģendārā spēlētāja Fransiška Alverta vadībā. Grieķijas titulētākā kluba sastāvā Alvertis nospēlēja 19 sezonas (1990-2009).

Sezonas pirmā spēle paredzēta 8. oktobrī, kad "Panathinaikos" un "Olympiacos" cīnīsies par Grieķijas kausu.