Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Gulbis ar sezonas 40. uzvaru iekļūst Kremļa kausa ceturtdaļfinālā

© MalaysianOpen

Latvijas tenisists Ernests Gulbis divos setos 6-3, 7-6 (3) pārvarējis Spānijas spēlētāja Daniela Himeno-Travera otrās kārtas barjeru Kremļa kausa izcīņā Maskavā un iekļuvis ceturtdaļfinālā. Šīs kārtas sasniegšana Gulbim nodrošinājusi prēmiju gandrīz 18 tūkstošu eiro apmērā un 45 ATP ranga punktus.

Maču pret spāņu tenisistu Danielu Himeno-Traveru Ernests Gulbis iesāka ar savu servi un jau ceturtajā geimā ieguva trīs breika iespējas. Pirmā gan neizdevās un apdraudēta bija arī otrā, taču spānis nepārsita bumbiņu pāri tīklam, un 3:1 Gulbja labā. Nākamajā geimā briesmās bija jau Gulbja serve, taču izdevās atspēlēties un ar eisu panākt 4:1. Seta turpinājumā Gulbis spēlēja bez īpašas iedvesmas, taču bez liekām problēmām aizstāvēja savu servi un uzvarēja ar 6:3, izmantojot jau pirmo setbumbu.

Arī otro setu latvietis neiesāka neko pārliecinoši, taču trešajā geimā ieguva divas breika iespējas. Pietika gan ar vienu, jo Himeno-Travers nolēma riskēt un jau otrajā sitienā pārliecinoši trāpīja tīklā. Lai arī Gulbis samērā vāji izpildīja pirmo servi, pirmajos sešos geimus trāpot tikai katru otro, viņš spēja noturēt rezultāta attīstību labvēlīgi sev un septītajā geimā tika pie breika iespējas, to gan neizmantojot.

Pēc tam gan bez lielām problēmām tika panākts 5:3, bet spānis savu servi noturēja, turklāt desmito geimu sāka 30:15 savā labā. Viņam gandrīz arī izdevās izvilkt Gulbja pie tīkla nomesto bumbiņu, taču tas palika "gandrīz" līmenī, un Gulbis tika pie mačbumbas. Himeno-Trevers šī geima izšķirošajās izspēlēs nospēlēja ļoti agresīvi un precīzi, kamēr Gulbis autā aizraidīja arī pāris vieglas bumbas un attapās pie 5:5. Ļoti sīvs izvērtās 11. geims, taču spāņa dubultkļūda noveda pie Gulbja breika. Pavisam pretējais notika pie Gulbja serves, kad arvien vairāk par sevi lika manīt iepriekš traumētais plecs, un latvietis savu servi zaudēja "sausā".

Arī taibreikā Gulbim neklājās viegli, taču tomēr tika nokārtots panākums ar gala rezultātu 6-3 7-6 (3). Šajā mačā gūtā uzvara Gulbim bija otrā pār Himeno-Traveru divās līdzšinējās savstarpējās spēlēs, un viņš turpina uzlabot savu sezonas uzvaru rekordu, kurš nu sasniedzis jau ceturtā desmita robežu, proti, 40. uzvaras 2014. gadā.

Ceturtdaļfinālā Gulbim būs jāspēkojas ar Itālijas tenisistu Andreasu Sepi, kurš ATP rangā ir 49. vietā. Abi ir tikušies piecas reizes, un četras uzvaras svinējis latvietis, turklāt vienīgo zaudējumu cieti 2008. gadā. Viņi savstarpējie mači gan bijuši pietiekami sīvi, un Gulbis zaudējis desmit setos no 16. Savukārt jau tagad Gulbis izvairījies no potenciālās pusfināla cīņas pret Milošu Raoniču - viņš šodien ar 3:6, 6:4 un 3:6 pamanījās piekāpties lietuvietim Ričardam Beraņķim.