Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Gulbis pēc pirmā seta zaudē spānim Agutam

© MalaysianOpen

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Krievijas galvaspilsētā Maskavā notiekošā "ATP World Tour 250" sērijas turnīra jeb Kremļa kausa izcīņas pusfināla mačā pēc pirmā seta ar 4-6 zaudē Roverto Bautistam Agutam no Spānijas.

Gulbis pusfinālu sāka neveiksmīgi, jo jau pirmajā geimā, servējot latvietim, Aguts tika pie trim breikbumbām, izmantojot otro un laužot Latvijas labākā tenisista servi. Spānis pirmajā setā labi spēlēja pie savas serves, neļaujot latvietim cerēt uz tās laušanu, turklāt piektajā geimā Aguts tika pie vēl vienas breikbumbas, kuru gan neizmantoja. Spānijas sportists demonstrēja pārliecinošāku sniegumu pie savas serves, bet turpinājumā abi tenisisti neļāva pretiniekam lauzt servi, kas ļāva Agutam uzvarēt pirmajā setā ar 6-4.

Gulbis šogad sasniedzis septiņu ATP turnīru pusfinālus, bet finālā iekļuvis divreiz. Savā karjerā ATP finālos latvietis līdz šim ir nepārspēts.

Gulbis, kurš pašlaik pasaules rangā atrodas 13.vietā, turnīrā izlikts ar trešo numuru, kas pirmo kārtu deva brīvu, bet otrās kārtas mačā viņš ceturtdien ar 6-3, 7-6 (7:3) pieveica pasaules ranga 112.vietā esošo spāni Danielu Himeno-Traveru. Pēc tam piektdien latvietis ceturtdaļfinālā ar 7-6 (8:6), 4-6, 7-6 (7:3) uzvarēja itāli Andreasu Sepi, kurš pašlaik pasaules rangā ieņem 49.vietu un turnīrā bija ir izlikts ar astoto numuru.

Par pusfināla sasniegšanu Gulbis nopelnījis 90 ATP ranga punktus.

Tikmēr Aguts ATP rangā ir atrodams 16.vietā, bet viņa karjeras rekords ir septembrī sasniegtā 15.pozīcija. Turnīrā viņš izlikts ar piekto numuru.

Abi tenisisti iepriekš karjerā savā starpā tikušies četras reizes, allaž pārākam esot latvietim. Šogad viņu ceļi krustojušies Marseļas un Indianvelsas sacensībās, Gulbim uzvarot trīs setos.

Aguts šosezon sasniedzis piecu ATP turnīru pusfinālus, finālu sasniedzot divreiz un abos tiekot pie uzvaras. Šie ir vienīgie viņa karjerā izcīnītie tituli. Gadu spānis sāka kā pasaules 73.rakete.

Otrajā pusfināla pārī sestdien tiksies Mihails Kukuškins no Kazahstānas pret Marinu Čiliču no Horvātijas.

Oktobra sākumā Gulbis pleca traumas dēļ nepabeidza Pekinā notikušā "ATP World Tour 500" sērijas turnīra otrās kārtas maču, bet pagājušajā nedēļā Šanhajas "Masters 1000" turnīrā viņš zaudēja jau pirmajā kārtā. Tāpat abos šajos turnīros viņš neilgi pirms pirmajiem mačiem atteicās no dalības dubultspēļu sacensībās. Kā ceturtdien atzina Gulbis, spēles laikā viņam plecs joprojām sagādā nelielu diskomfortu.

Latvietis šosezon uzvarējis 41 no 60 ATP mačiem, kas ir viņa karjeras rekords, bet šīs sezonas gaitā Gulbis izcīnījis divus titulus. Viņš savas karjeras laikā spēlējis sešu ATP turnīru finālos, kuros nav cietis zaudējumus.

Kā zināms, vasaras sākumā Gulbis aizkļuva līdz Francijas atklātā čempionāta pusfinālam, taču pēc tam ar noturīgu sniegumu nav izcēlies, septembra beigās aizkļūstot vien līdz Kualalumpuras "ATP World Tour 250" sērijas pusfinālam.

Gulbis Maskavā sacenšas pirmo reizi kopš 2007.gada, kad jau pirmajā kārtā piekāpās mājiniekam Mihailam Južnijam, bet gadu pirms tam viņš nespēja pārvarēt šī turnīra kvalifikācijas sacensības.

Pērn šajā nedēļā Gulbis aizkļuva līdz Stokholmas turnīra pusfinālam, tāpēc šoreiz viņam bija jāaizstāv 90 pasaules ranga punkti.