Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Stenlija kausa ieguvējs Voinovs apcietināts par vardarbību mājās

© Sportacentrs.com

Losandželosas "Kings" un Krievijas izlases aizsargs Vjačeslavs Voinovs šorīt esot apcietināts par vardarbību mājās, vēsta Nacionālā hokeja līga (NHL).

Tāpat līgas mājaslapā ievietots paziņojums par Voinova atstādināšanu no visām kluba aktivitātēm uz nenoteiktu laika periodu. Izmeklēšanas laikā Voinovs gan turpinās saņemt algu.

"Diskvalifikācija tika piemērota pēc Kolektīvā līguma 18. nodaļas piektā paragrāfa, kas paredz, ka līga kriminālas izmeklēšanas laikā var atstādināt spēlētāju līdz sīkākai lietas izskatīšanai no līgas puses, ņemot vērā iespējamo risku ciest materiālus zaudējumus un iedragāt līgas reputāciju," teikts NHL paziņojumā.

24 gadus vecais Vjačeslavs Voinovs tika draftēts 2008. gadā, kad viņu ar 32. kopējo kārtas numuru izraudzījās Losandželosas "Kings". Vairākas sezonas pavadījis Amerikas Hokeja līgā, 2011./2012.g. sezonā Voinovs "Kings" rindās sāka spēlēt Nacionālajā hokeja līgā, jau pirmajā sezonā izcīnot Stenlija kausu. Šo trofeju Voinovs ar "Kings" izcīnīja arī šogad.

Pirms gada Voinovs ar klubu parakstīja jaunu sešu gadu līgumu, kura kopējā vērtība bija 25 miljoni ASV dolāru (19,6 miljoni eiro). Aizvadītajā sezonā Voinovs piedalījās visās 82 regulārās sezonas spēlēs, sakrājot 34 (4+30) punktus un nopelnot pozitīvu lietderības koeficientu +6. Stenlija kausā Voinovs 26 spēlēs tika pie deviņiem (2+7) punktiem un pozitīva lietderības koeficienta +4.

Šajā sezonā Voinova rēķinā sešās spēlēs ir divas rezultatīvas piespēles, divas soda minūtes un neitrāls lietderības koeficients. Losandželosas "Kings" ar deviņiem punktiem ir Rietumu konferences vicelīdere un nākamajā spēlē savā laukumā uzņems Zemgus Girgensona pārstāvēto Bufalo "Sabres".