Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Girgensona "Sabres" piedzīvo trešo zaudējumu pēc kārtas

© scanpix

Bufalo "Sabres" vienība, ko pārstāv latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons un vārtsargu treneris Artūrs Irbe, agrā ceturtdienas rītā piedzīvoja sesto zaudējumu septiņās Nacionālās Hokeja līgas (NHL) jaunās sezonas spēlēs, šoreiz viesos ar rezultātu 1:4 atzīstot Anaheimas "Ducks" pārākumu.

"Sabres" sāka sezonu ar trim zaudējumiem, tad situāciju mēģināja uzlabot ar panākumu pēcspēles metienos pār "Hurricanes", bet tagad atkal Teda Nolana vadītā komanda ieslīgusi zaudējumu sērijā. Divām neveiksmēm mājās pret Floridas "Panthers" un Bostonas "Bruins" šonakt sekoja zaudējums Anaheimā.

Pirmos vārtus komanda zaudēja jau devītajā minūtē, bet līdz pat mača 55.minūtei mājinieku pārsvars nebija iespaidīgs (0:2). Tad Tailers Eniss atgrieza cerību "Sabres" līdzjutējos, panākot 1:2, taču atlikušajā laikā Korijs Perijs noformēja sev "hat-trick", sakaujot "Sabres" ar 4:1. 29 gadus vecais kanādietis divarpus minūtes pirms beigām atjaunoja divu vārtu pārsvaru (1:3), bet vēl pēc aptuveni minūtes jau tukšos vārtos trešo reizi spēlē raidīja ripu pāri vārtu līnijai.

Zemgus Girgensons laukumā pavadīja 16 minūtes un 51 sekundi (mazākumā gandrīz četras ar pusi minūtes), ar rezultativitāti neizcēlās, izdarīja divus spēka paņēmienus, bloķēja divus metienus, reizi meta pa vārtiem un trīsreiz viņa metieni lidoja garām vārtiem, kā arī tika pie negatīva lietderības koeficienta (-1).

Šī bija "Ducks" sestā uzvara septiņās spēlēs.

Citās spēlēs Filadelfijas "Flyers" viesos apspēlēja Pitsburgas "Penguins" (5:3), bet "Oilers" ar 3:2 pieveica "Capitals". Vēl viens mačs tika pārcelts uz pagaidām nenoteiktu laiku. Otavā "Senators" bija jāuzņem Toronto "Maple Leafs", taču Kanādas galvaspilsētā notika šaušana, kā rezultātā bojā gājis karavīrs, un pilsētā izsludināta trauksme.