Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

F1 braucēja Bjanki veselības stāvoklis joprojām kritisks

© AP/Scanpix

Pirmās formulas komandas "Marussia" pilota Žila Bjanki veselības stāvoklis joprojām ir kritisks, lai gan stabils, paziņojumā atklāja sportista ģimene.

"Lai arī mums nav jaunumu, kurus izziņot, mēs saprotam, ka visā pasaulē ir liels skaits cilvēku, kuri atbalsta Žilu viņa cīņā. Mums ir pienākums pateikties šiem līdzjutējiem ar pietiekamu informācijas sniegšanu, lai arī tā ne vienmēr ir plaša," teikts Žila Bjanki ģimenes paziņojumā. Sportista veselības stāvoklis ir stabils, lai gan joprojām kritisks, norāda Bjanki ģimene.

Pirms divām nedēļām tika pieļauts variants, ka Žils Bjanki varētu tikt pārvests uz Tokiju, tomēr pagaidām tas nenotiks. "Šobrīd mēs izlēmām par labu palikšanai Jokaiči. Ļausim notikumiem attīstīties soli pa solim," vēstīts paziņojumā.

Kā zināms, 5. oktobrī F1 Japānas posmā Suzukas trasē 25 gadus vecā Bjanki vadītā "Marussia" mašīna cieta smagā avārijā, pakļūstot zem trases darbinieka vadītā transportlīdzekļa. Franču autosportists tika nogādāts tuvējā slimnīcā, kur viņam nekavējoties tika veikta galvas operācija.