Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Sports

Sprinta festivāla "Rīgas Sprints 2014" pirmajā dienā laboti divi Latvijas rekordi

© Swimming.lv

Aizvadīta pirmā starptautiskā sprinta festivāla "Riga Sprint 2014" sacensību diena, kurā tika laboti divi Latvijas rekordi peldēšanā - par to parūpējās Nikolajs Maskaļenko un Arina Baikova.

Starptautiskais sprinta festivāls „Riga Sprint 2014” vienlaikus ir arī FINA pasaules čempionāta 25m peldbaseinā kvalifikācijas sacensības, un tajās līdzās labākajiem Latvijas peldētājiem startē sportisti no Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Vācijas. Divu dienu garumā par Sprinta čempionāta 28 medaļu komplektiem individuālajās distancēs cīnīsies teju 400 sportistu, tai skaitā viena no 2014. gada Eiropas čempionāta spilgtākajām zvaigznēm - Ģiedrius Titenis, kurš aizvadītajā čempionātā izcīnīja trīs medaļas.

Titenis šodien gan nespēja triumfēt 50 metru brasa peldējumā, jo to paveica SK "Delfīns" audzēknis Nikolajs Maskaļenko. Viņš jau priekšsacīkstēs laboja sev piederošo valsts rekordu, uzlabojot to līdz 26.99 sekundēm, bet finālā Maskaļenko to pārspēja vēlreiz (26.72) un kāpa uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Titenis atpalika par vairāk nekā pussekundi, bet trešo vietu ieņēma Deniss Komars no Jelgavas SPS.

Par Latvijas rekordu parūpējās arī Arina Baikova, kura 100 metrus uz muguras veica laikā 1:03.30, kas deva otro vietu aiz igaunietes Sigridas Sepas. Trešā palika līdzšinējā rekorda īpašniece Renate Tomilova. Baikovai šodiena bija veiksmīga arī 100 metru kompleksajā peldējumā, kurā viņa izcīnīja uzvaru.

Starptautiskās sacensības "Riga Sprint 2014" turpināsies arī rītdien, kad tiks izcīnīti vēl 14 medaļu komplekti individuālajās distancēs un trīs medaļu komplekti stafešu peldējumos.

LPF aicina ikvienu interesentu apmeklēt Riga Sprint 2014 un atbalstīt savus favorītus. Sacensību priekšpeldējumu sākums plkst. 09:30, bet fināli - 18:00. Sacensību translācija tiešraidē būs pieejama sporta kanālā Sportacentrs.com TV (Lattelecom Interaktīvās TV 411.kanāls) un portālā Sportacentrs.com.