Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" šovakar uzņems spēcīgo Helsinku "Jokerit"

© f64

Lai pirmo reizi šajā sezonā uzvarētu piecās spēlēs pēc kārtas, Kontinentālās hokeja līgas klubam Rīgas "Dinamo" šovakar pulksten 19:30 mājās jātiek galā ar Rietumu konferences trešās vietas īpašnieci Helsinku "Jokerit", kam divreiz zaudēts izbraukumā. Tiešraide kanālā TV6 un m.lmt.lv.

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" ceturto spēli pēc kārtas uzvarēja sestdien, otrās trešdaļas pirmo sešu minūšu laikā gūstot trīs bezatbildes vārtus un ar 4:2 nosargājot panākumu pret Sanktpēterburgas SKA, kas superklubam kļuva par ceturto neveiksmi pēdējos piecos mačos. Pirms tam tika ņemta virsroka pār Bratislavas "Slovan" (1:0 pēcspēles metienos), Maskavas "Dynamo" (3:1) un Minskas "Dinamo" (4:1). Jāizceļ, ka tikai Slovākijas klubs atrodas zemāk par sesto vietu Rietumu konferencē, taču, lai izcīnītu piekto uzvaru pēc kārtas, rīdziniekiem šovakar pirmo reizi jāapspēlē Helsinku "Jokerit", kas ar 30 spēlēs sakrātajiem 66 punktiem ierindojas konferences trešajā pozīcijā.

Rīgas "Dinamo" un Helsinku "Jokerit" pirmo reizi tikās 29. septembrī, laukuma saimniekiem divas reizes atspēlējoties un uzvaru izraujot tikai 26 sekundes pirms pamatlaika beigām (3:2), lai gan rīdzinieki izdarīja divreiz vairāk metienu (38:19). Toties otrajā tikšanās reizē 15. oktobrī "Dinamo" neizdevās pietuvoties punktu izcīnīšanai: Somijas komanda vadību ieguva trešajā minūtē un pēc divām trešdaļām bija sakrājusi četru vārtu handikapu, kamēr rīdziniekiem Miks Indrašis 53. un Māris Bičevskis 56. minūtē izcēlās mazākumā (2:5).

Arī Helsinku "Jokerit" izcīnījusi četrus panākumus pēc kārtas: sestdien 3:1 viesos pret Zagrebas "Medveščak", bet pirms tam savā laukumā ņemta virsroka pār Sanktpēterburgas SKA (3:1), Bratislavas "Slovan" (2:1) un Minskas "Dinamo" (3:1). Uzvaras izcīnītas septiņos no pēdējiem deviņiem mačiem, vienīgie izņēmumi bijuši 1:4 mājās pret pašreizējo Gagarina kausa čempioni Magņitogorskas "Metallurg" un 2:3 pēcspēles metienos izbraukumā pret Sočiem. Somijas komanda viesos pamatlaikā zaudējusi tikai vienā no 14 spēlēm.

Helsinku "Jokerit" uzbrukuma līderis ir 25 gadus vecais amerikānis Stīvs Mozess, kurš 30 spēlēs guvis 19 vārtus un sakrājis 31 rezultativitātes punktu. Ņūhempšīras Universitātes absolvents, kurš Somijā spēlē trešo gadu pēc kārtas, pēdējos divos mačos izcēlies ar trim precīziem metieniem, lai gan pirms tam izdevās izcelties tikai vienā no astoņām spēlēm. 31 punkts ir arī komandas labākā piespēlētāja (partneriem palīdzējis izcelties 21 reizi) zviedra Linusa Ūmarka kontā, kurš pēdējās sezonās spēlējis dzimtenē un Šveicē, Maskavas "Dynamo", Edmontonas "Oilers" un Bufalo "Sabres", kā arī Amerikas Hokeja līgā.

21 punkts ir Juhamati Āltonena kontā, kurš ir vienīgais soms starp Helsinku "Jokerit" pieciem rezultatīvākajiem spēlētājiem. Ar 18 piespēlēm un 20 punktiem seko komandas rezultatīvākais aizsargs amerikānis Raiens Gandersons, kurš pēc pirmās pilnvērtīgās sezonas Amerikas Hokeja līgā pārvācās un četrus gadus pavadīja Zviedrijā, bet "Jokerit" pievienojās tikai vasarā. 19 punkti ir vienīgajam čeham "Jokerit" rindās Petram Koukalam.

Arī Helsinku "Jokerit" pirmais vārtsargs ir leģionārs: zviedrs Henriks Karlsons, kurš pirms dažām sezonām Rīgas "Dinamo" vietā priekšroku deva 26 spēlēm Kalgari "Flames" rindās, 18 mačos ticis pie 14 panākumiem, atvairot 92,9% sāncenšu metienu, vidēji spēlē ielaižot 1,88 ripas un vienu reizi cietoksni nosargājot neieņemtu. Viena sausā spēle ir arī soma Riku Heleniusa kontā, kurš atvairījis 91,2% pretinieku metienu un vidēji mačā ielaidis 2,51 ripu.