Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

BK "Ventspils" uzņems grupas līderus "Lokomotiv"

© bkventspils.lv

Trešdien Eirokausa pirmā apļa priekšpēdējo spēli savā laukumā aizvadīs BK "Ventspils” basketbolisti, ar debitantu Kristapu Janičenoku ierindā stājoties pretī grupas līderiem "Lokomotiv". Ļoti derētu Kubaņu un visu Eiropu pārsteigt.

Ventspilnieki vienu reizi jau pārsteidza, mačā Krasnodarā vēl pēdējās ceturtdaļas sākumā esot vadībā ar sešu punktu pārsvaru, tomēr mača izskaņa mājinieki prata atspēlēties un uzvarēt pat visai pārliecinoši 72:60. Iepriekšējā kārtā Sergeja Bazareviča vīri savā laukumā pamocījās arī ar grupas vājāko komandu "Stelmet”, galu galā uzvarot 78:68, toties VTB līgā sestdien savu līdzjutēju priekšā ar 91:59 aplauza Kaspara Bērziņa "Krasnie Krilya".

Ventspilniekiem pēdējos mačos iemeslu lepoties nav bijis daudz. Precīzāk, mača gaitā gan jau kāds iemesls priekam bija, bet iznākumi bija pagalam bēdīgi – zaudējums liepājniekiem savā laukumā, pamatīga neveiksme Podgoricē "Budocnost". Ja pirmais zaudējums var arī nekā neietekmēt BK "Ventspils" tālākās gaitas LBL regulārajā sezonā – turnīrs vēl ir ļoti garš –, tad zāģis Melnkalnē jau ir ietekmējis situāciju Eirokausa F apakšgrupā.

Melnkalnes un Latvijas čempioniem ir vienāds uzvaru skaits, bet "Budocnost” turnīra tabulā atrodas par vienu vietu augstāk un tā, ja komandām būs vienāds punktu skaits, tas būs arī turnīra pirmā posma noslēgumā, jo melnkalnieši ir plusos savstarpējā cīņā. Tas nozīmē, ka teorētiski ventspilniekiem vajadzētu vēl divas uzvaras, ja pieņemam, ka "Stelmet” nekādus brīnumus radīt netaisās un turpinās zaudēt visiem pēc kārtas.

Nav gan liela izvēle kandidātos, no kuriem šīs uzvaras ņemt, sevišķi, ja savā laukumā otrajā aplī jāaizvada vien divi mači. Vispirms jāuzņem "Loko", bet pēc viesošanās Izmirā un Salonikos, posms jānoslēdz ar maču pret poļiem. Jācer, līdz tam ventspilnieku izredzes uz četrinieku vēl nebūs zudušas. Lai tā nenotiktu, pirmo uzvaru jāņem pēc iespējas ātrāk, tāpēc BK "Ventspils” ēdienkartē vajadzētu būt arī draudīgajiem viesiem no Krasnodaras.

Protams, Krievijas kluba komplektācija nekādus jautājumus nerada – atrast vājo posmu tajā ir smagāk nekā adatu siena kaudzē. Tas gan nenozīmē, ka ventspilnieki nemēģinās to darīt, vēl jo vairāk, ja pirmajā abu komandu tikšanās reizē Kubaņā tas visai labi sanāca. Taču, ja izdosies vēlreiz, bet mēs visi ceram, ka izdosies, komandai arī jābūt gatavai visu novadīt līdz galam un paņemt uzvaru. Galu galā, "Loko" spēlētāji jau šajā sezonā ir izcēlušies ar vājuma brīžiem, piemēram, VTB līgā viesos zaudējot "Astana" komandai. Tiesa, Eirokausa sezonu komanda uzsāka ar iespaidīgu uzvaru Polijā 97:78, bet tik pārliecinošu uzvaru – vismaz rezultāta ziņā – Eiropā Bazarevičam un Ko vairs nav bijis.

Kamēr "Lokomotiv" treneriem pirms mača lielākās bažas varētu būt par to, kā lieliskajiem izpildītājiem likt spēlēt unisonā un tieši to dziesmu, kas viņiem pasūtītas (komandu pēdējā laikā arī vajā savainojumi un Bazarevičs sūkstās par rotācijas problēmām), Robertam Štelmaheram vismazākās raizes gan jau būs tieši par spēlētāju motivēšanu. Drīzāk jāuzmanās, ka nepārdeg. Vēl viens jautājums, uz kuru jāatbild jau pirms mača – cik gatavs palīdzēt ir komandas jaunpienācējs Kristaps Janičenoks. Taču, lai tiktu galā ar to, treneriem būs vairāki treniņi. Katrā ziņā, Kristaps līdz pievienošanās Ventspilij cītīgi trenējies, bet viņa pieredze un tātad arī prasme adaptēties šaubas nerada. Šaubas nerada arī tas, ka laukumā viņu redzēsim jau trešdien, cerams, ar labu pienesumu lokomotīves nobremzēšanai.

Protams, arī zaudējums Krievijas lielklubam BK "Ventspils” izredzes iekļūt turnīra nākamajā kārtā neapraks, taču nu jau ir brīdis, kad šķirot sāncenšus ventspilnieki vairs nevar atļauties. Vajadzīgas uzvaras, un jācer, ka gatavi palīdzēt pie tās tikt jau trešdien būs arī līdzjutēji. Spēle solās būt smaga, bet tādās fanu atbalsts ir divtik svarīgs! Līdz šim Eirokausa spēlēs Ventspilī vidēji apmeklēja ap 2100 līdzjutēju, bet kā būtu ar sezonas rekordu?

Ventspilnieku konkurenti "Budocnost” šajā kārtā viesosies pie "Karsiyaka”, bet "Stelmet" savā laukumā uzņems PAOK basketbolistus.

Mačs Ventspilī tradicionāli sāksies pulksten 19 un tik pat tradicionāli tā tiešraidi nodrošinās Sportacentrs.com.