Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Baltkrievijas U20 izlase ar pārliecinošu 5:1 dzēš Latvijas cerības uz eliti

© Sportacentrs.com

Baltkrievijas jaunie hokejisti šodien pasaules U20 čempionāta pirmās divīzijas A grupas spēlē ar 5:1 sakāva Norvēģiju, līdz ar to nodrošinot pirmo vietu jau pirms pēdējās kārtas.

Ļoti svarīgu uzvaru par pirmo vietu grupā baltkrievi izcīnīja jau vakar, kad ar 2:1 uzvarēja Latviju. Šodien gan Baltkrievijai vajadzēja turpināt panākumu sēriju, ja tā gribēja uzvarēt grupā un iekļūt U20 izlašu elites divīzijā. Skatoties no Latvijas izlases pozīcijām, baltkrieviem atlikušajās spēlēs nevajadzēja iekrāt vairāk par diviem punktiem, taču Latvijas kaimiņi jau šovakar izpildīja savu maksimālo uzdevumu.

Baltkrievi pretinieku vārtu iekarošanai kārtīgi ķērās klāt jau pirmajā periodā, kad iemeta trīs ripas piecu ar pusi minūšu laikā. Otrā perioda vidū un trešā perioda sākumā Baltkrievija pievienoja vēl pa vienai ripai, bet norvēģi goda vārtus iemeta 55. minūtē. Skandināvi tikai 14 reizes meta pa baltkrievu vārtiem, tikmēr baltkrievi atbildēja ar 27 metieniem.

Divas ripas uzvarētāju labā guva Vjačeslavs Fadejevs, bet pa vieniem vārtiem pievienoja Dmitrijs Buiņickis, Artūrs Buiņickis un Vladislavs Misņikovs. Vienīgo ripu Baltkrievijas vārtos iemeta Andreass Klavestads.

Dienas pirmajā mačā Austrija ar 7:3 sakāva Slovēniju, pietuvinot slovēņus izkrišanai no pirmās divīzijas A grupas. Piecas no septiņām ripām guva austriešu pirmā maiņa, bet rezultatīvākais ar četrām piespēlēm uzvarētāju rindās bija EBEL spēlējošais uzbrucējs Mario Hūbers.

Baltkrievija līdz ar to pirms pēdējās kārtas vairs nevar nokrist zemāk par pirmo vietu grupā. Teorētiski tikpat punktu vēl var būt Latvijai, taču Ģirta Ankipāna vadītās izlases zaudējums savstarpējā mačā garantē baltkrievu pirmo vietu. Tikmēr izšķirošā spēle par palikšanu pirmās divīzijas A grupā būs rīt, kad slovēņi tiksies ar itāļiem. Ja Itālija šovakar pārsteigs Latviju un uzvarēs pamatlaikā, tad Slovēnija savu vietu jau būs zaudējusi. Ja ne, tad Slovēnijai vēl būs izredzes.