Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

U20 hokejisti neizteiksmīgā spēlē piekāpjas itāļiem

© Sportacentrs.com

Pasaules U20 čempionātā pirmās divīzijas A grupā šodien Latvijas izlases hokejisti ar 2:4 atzina Itālijas pārākumu. Parīt Latvija noslēgs turnīru ar spēli pret Norvēģiju un centīsies izcīnīt otro vietu grupā.

Jau pirms Latvijas un Itālijas spēles kļuva zināms, ka latviešiem cerības uz atgriešanos elitē ir zudušas. Ģirta Ankipāna vadītajai komandai izredzes uzvaru grupā pilnībā izdzēsa Baltkrievijas uzvara pār Norvēģiju (5:1).

Tas arī lielā mērā ietekmēja Latvijas sniegumu šodienas mačā. Lai gan latvieši izvirzījās vadībā, Itālijas hokejisti spēlēja krietni aktīvāk un likumsakarīgi pārņēma spēles grožus savās rokās.

Mājinieki panāca izlīdzinājumu jau pirmajā periodā, bet otrās trešdaļas sākumā Kristofers Bindulis par grūdienu apmalē nopelnīja 5+20 minūšu sodu. Piecu minūšu laikā itāļi ne vienmēr spēja nostiprināties Latvijas aizsardzības zonā, taču guva vienus vārtus.

Perioda vidū Latvija teju sešas minūtes pēc kārtas spēlēja vairākumā, taču neko vairāk par labu saspēli pa perimetru neizveidoja (neskaitot dažus šķīlienus no tālākas distances). Itālija izturēja spiedienu un perioda beigās guva vēl vienus vārtus, panākot jau 3:1.

Trešo periodu Latvija sāka diezgan apņēmīgi un ātri tika pie vairākuma, taču rezultāts palika nemainīgs. Latvijas spiediens neatslāba, un perioda astotajā minūtē Dzierkals tomēr samazināja rezultāta starpību līdz vieniem vārtiem.

Cerētais turpinājums gan nesekoja. Itālijas jaunie hokejisti, lai gan manāmi atpalika tādos spēles elementos kā piespēļu precizitāte, krietni sparīgāk darbojās uzbrukumā un tika atalgoti arī ar ceturto vārtu guvumu nepilnas četras minūtes līdz spēles beigām. Tas arī pielika punktu Latvijas cerībām uz panākumu šovakar.

Zaudējums šovakar joprojām ļauj Latvijas izlasei cerēt uz otro vietu grupā, taču parīt būs nepieciešama uzvara pamatlaikā pret norvēģiem. Tikmēr Itālija ar panākumu pār Latvijai garantēja pirmās divīzijas A grupā arī nākamgad un jau pirms pēdējā mača aizsūtīja uz B grupu slovēņus.

Pasaules U20 čempionāts hokejā, pirmā divīzija, A grupa

Latvija - Itālija 2:4 (1:1, 0:2, 1:1)

Vārti: 3:20 Locāns (Čukste) 1:0, 9:51 Manjabosko (Pače) 1:1, 22:48 Ramozers (Barnabo, vair.) 1:2, 37:31 Lačedelli (Dž. Morīni, P. Morīni) 1:3, 47:35 Dzierkals (Maslovskis, Rubīns, vair.) 2:3, 56:07 Manjabosko (Barnabo) 2:4.

Metieni: 19:15.

Soda minūtes: 35:14.

Vārtsargi: Egīls Mareks Mitens – Simone Armands Pilons.