Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" lauž līgumus ar Masaļski, Hosu, Pujacu un Ščastļiviju

© Sportacentrs.com

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" savā mājaslapā paziņoja, ka pēc abpusējas vienošanās pārtrauc līgumattiecības ar četriem spēlētājiem – vārtsargu Edgaru Masaļski, aizsargu Georgiju Pujacu, un uzbrucējiem Marselu Hosu un Pjotru Sčastļiviju.

Rīgas "Dinamo" augstāk minēto četrotni ievietoja atteikumu draftā. Tas nozīmēja, ka citi KHL klubi 48 stundu laikā varēja viņus iegūt savā paspārnē, taču neviens šādu iespēju neizmantoja. Tādējādi pēc līgas noteikumiem šiem spēlētājiem vajadzētu nonākt "Dinamo" fārmkluba "Liepājas" rīcībā, tomēr tikpat prognozējami šodien sekoja līgumu laušana ar visiem četriem hokejistiem, tādējādi ietaupot zināmu daļu naudas salīdzinājumā ar to summu, kas par līgumu laušanu būtu jāmaksā, ja tā nenotiktu līdz šā gada 20. decembrim.

"Galvenais bija sportiskais princips. Sadarbība nebija tik produktīva, kā es vēlētos. Pēdējā laikā spēlēja tikai Hosa. Jā, Ščastļivijs nebija sliktāks par lielu daļu no tiem, kuri palikuši sastāvā, taču, grozi, kā gribi, lai arī viņš ir Inetas Radevičas vīrs, viņš ir un paliek ārzemnieks. Pirmās vai otrās maiņas centra uzbrucējam viņš bija par vāju," četrotnes ievietošanu atteikumu draftā iepriekš skaidroja "Dinamo" galvenais treneris Artis Ābols. "Tāds ir bizness."

Masaļskis 12 spēlēs šosezon ir izcīnījis divas uzvaras, vidēji ielaižot 3,54 ripas un atvairot 87,3% pretinieku metienu. Pujacs 32 mačos nopelnījs divus (1+1) punktus. Hosa 38 mačos guva 16 (7+9) punktus un nopelnīja dalītu vājāko koeficientu komandā (tāpat kā Pujacam; -15). Ščastļivijam 27 spēlēs bija 10 (5+5) punkti un koeficients -8.

KHL Rietumu konferences turnīra tabulā "Dinamo" šobrīd ieņem 13. vietu 14. komandu konkurencē un no izslēgšanas spēļu zonas atpaliek par desmit punktiem.