Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Brāļi Dukuri vadībā pēc pirmā brauciena

Kanādas pilsētā Kalgari noslēdzies Pasaules kausa otrā posma pirmais brauciens skeletonā vīriešiem.

 Pārliecinošā vadībā pirms otrā brauciena ir Martins Dukurs, kurš savu vecāko brāli Tomasu apsteidz par 0,41 sekundi. Otrā brauciena sākums paredzēts 15 minūtes pēc pusnakts.

Martins Dukurs startēja ar otro kārtas numuru, savukārt Tomass trasē no 27 sportistiem devās astotais, tādējādi abi lielāko pirmā brauciena daļu gozējās kopvērtējuma pašā galvgalī. Martins pirmajā braucienā uzrādīja labāko starta laiku - 4,85 sekundes -, par divām simtdaļām apsteidzot vācieti Akselu Jungku, kuram finišā septītā pozīcija.

Gluži kā brālis, arī Tomass ilgu laiku atradās ļoti komfortablās pozīcijās, tuvākos sāncenšus apsteidzot par vairāk nekā trim sekundes desmitdaļām. Tomēr brauciena otrajā pusē labāko trijniekā iespraucās brits Dominiks Pārsonss, kurš no Tomasa atpaliek vien par 11 sekundes simtdaļām. Kā pēdējais trasē devās korejietis Sunbins Juns, kuram arī izdevās pamaisīt tabulas augšgalu un finišēt ceturtajā vietā. Viņa starta laiks (4,91 sekundes) bija trešais labākais no visiem, Tomasu (4,95 sekundes) šajā rādītājā atbīdot uz ceturto vietu.

Atgādinām, ka šīs sezonas Pasaules kausa pirmajā posmā Leikplesidā brāļi Martins un Tomass Dukuri izcīnīja dubultuzvaru, trešajā vietā atstājot mājinieku Metjū Entuānu. Nākamais posms notiks devītajā janvārī, un sacensības pārcelsies uz Eiropu – Altenbergas trasi Vācijā.

Pasaules kauss skeletonā

2. posms, Kalgari (Kanāda), pēc 1. brauciena

V Sportists Valsts Laiks

1. Martins Dukurs Latvija 55.70

2. Tomass Dukurs Latvija +0.41

3. Dominiks Pārsonss Lielbritānija +0.58

4. Sunbins Juns Dienvidkoreja +0.69

5. Kristofers Grothērs Vācija +0.70

6. Metjū Entuāns ASV +0.73

7. Aksels Jungks Vācija +0.77

8. Matiass Gugenbergers Austrija +0.79