Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Girgensonam piespēle, "Sabres" papildlaikā zaudē Bostonai

© scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) trešo zaudējumu šonakt piedzīvoja Bufalo "Sabres", kas ar 3:4 pagarinājumā piekāpās Bostonas "Bruins". Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona kontā viena rezultatīva piespēle.

"Bruins" aizsargs Dagijs Hamiltons pirmajā periodā izvirzīja vadībā laukuma saimniekus, taču "Sabres" aizsardzības līnija nepalika atbildi parādā. Otrajā trešdaļā Andrejs Mesārošs un Rasmuss Rīstolainens izvirzīja vadībā Bufalo komandu.

Somu aizsarga Rīstolainena gūtajos vārtos vairākumā Girgensons piedalījās ar rezultatīvu piespēli – Latvijas uzbrucējs atdeva ripu Taileram Enisam, kurš to tālāk piespēlēja Rīstolainenam. Jaunajam aizsargam nolūzametiens, taču ripa trāpīja pa "Bruins" aizsarga Torija Kruga slidu.

Jau pēc minūtes Kriss Kellijs atjaunoja līdzsvaru uz tablo. Trešā perioda sākumā "Sabres" uzbrucējs Tims Šalers guva savus pirmos vārtus līgā (tāds pats sasniegums šodien arī Mesārošam), bet "Bruins" izlīdzinājumu panāca tikai pusotru minūti līdz pamatlaika beigām, kad atkal precīzs bija Hamiltons. Uzvaras vārtus pagarinājumā guva Luijs Eriksons.

Zemgus Girgensons pavadīja laukumā 20 minūtes un 34 sekundes (1:25 – vairākumā), kas bija trešais ilgākais spēles laiks komandas uzbrucēju vidū. Jāpiebilst, ka pirmā perioda beigās savainojumus iedzīvojās Braiens Džonta un Markuss Folinjo – abos gadījumos vainīgais bija "Bruins" hokejists Mets Bartkovskis, kurš pret Džontu pielietoja rupju spēka paņēmienu, bet ar Folinjo uzreiz pēc tam iesaistījās kautiņā.

Girgensons tikmēr šajā spēlē divreiz meta pa vārtiem, izpildīja vienu spēka paņēmienu un bloķēja trīs ripas. "Sabres" uzbrucējs uzvarēja tikai trīs no 14 iemetieniem. Ar šonakt nopelnīto rezultatīvo piespēli latviešu uzbrucējs kopumā ir iekrājis 18 (9+9) punktus 34 spēlēs. Girgensona NHL karjerā tas ir 40. punkts (104 spēlēs 17+23)