Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Latvijas talants Šabala pārceļas uz čehu "Jablonec"

© fkjablonec.cz

Latvijas izlases uzbrucējs Valērijs Šabala pēc medicīnisko pārbaužu iziešanas parakstījis līgumu ar Čehijas futbola klubu "Jablonec", beidzot oficiāli pievienojoties jaunajai komandai.

Sezonas sākumā Valērijs Šabala no Beļģijas "Club Brugge" tika izīrēts Kipras klubam "Anorthosis", taču nespēja iedzīvoties komandā un tikt pie nopietna spēles laika. Kipras čempionātā Šabala aizvadīja astoņas spēles, visās ejot uz maiņu, kopumā aizvadot tikai 95 minūtes un negūstot vārtus.

Kiprā Šabala vairākkārt tika sodīts par disciplīnas pārkāpumiem, un šomēnes kļuva skaidrs, ka kluba un uzbrucēja puses šķirsies. Līdz sezonas beigām Šabala atradīsies īrē "Jablonec", taču spēlētāja pārstāvis Aleksandrs Čekulajevs portālam Sportacentrs.com apstiprināja, ka pēc īres beigām čehiem būs iespēja izpirkt 20 gadus vecā uzbrucēja līgumu.

Šobrīd "Jablonec" ar 33 punktiem 16 mačos Čehijas augstākajā līgā ieņem trešo vietu, no līderes Plzeņas "Viktoria" atpaliekot par pieciem punktiem. "Jablonec" galvenais treneris ir čehu speciālists Jaroslavs Šilhavijs, kurš savulaik strādāja Liberecas "Slovan" un UEFA Eiropas līgā tikās ar Rīgas "Skonto" (1:2, 1:0). Šilhavijs ļoti atzinīgi novērtējis Šabalas prasmes, un Latvijas izlases uzbrucējs tiekot plānots kā pamatsastāva spēlētājs – atliek vienīgi pašam izmantot doto iespēju.

Šabala jaunajā klubā pievienojies savam nesenajam komandas biedram no "Skonto" laikiem Ruslanam Mingazovam, kurš Čehijas čempionātā piedalījies 11 spēlēs un guvis trīs vārtus. "Jablonec" cīņu Čehijas čempionātā atsāks 21. februārī, kad viesosies pie septītajā vietā esošās "Slovacko".