Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Melbārdis līderis, Žaļims sestais pēc pirmajiem braucieniem

© Scanpix

Pasaules kausa 5. posmā bobslejā šodien Sanktmoricas trasē Šveicē četrinieku ekipāžu sacensībās pēc pirmajiem braucieniem līderpozīcijā ir Oskara Melbārža kvartets, sestais ir Uģis Žaļims, bet 11. vietu ieņem Oskars Ķibermanis.

Oskars Ķibermanis ar stūmējiem Helviju Lūsi, Raivi Zīrupu un Vairi Leibomu trasē devās kā pirmie un pēc deviņu ekipāžu braucieniem zaudēja tikai Vācijas trijotnei – Frančesko Frīdriham, Maksimiliānam Ārndam un Niko Valteram, kā arī krievam Aleksandram Kasjanovam. Ar desmito starta numuru trasē devās Oskars Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu, kuri ar olimpisko bobu sasniedza starta rekordu (4,94 sekundes), bet finišā par 0,06 sekundēm apsteidza Frīdrihu.

Turpinājumā Ķibermani izdevās apsteigt vēl divām Krievijas ekipāžām, austrietim Benjaminam Maieram un itālietim Simonem Bertaco, kurš negaidīti uzrādīja ceturto laiku pirmajā braucienā. Ar 20. numuru startēja Uģis Žaļims ar stūmējiem Kristapu Kalniņu, Matīsu Mikni un Intaru Dambi, kuri labi izmantoja labvēlīgo laika apstākļu maiņu (saule) un spēja sasniegt sesto rezultātu.

Interesanti, ka kanādiešu pilote Kailija Hamfrīza ieņēma 19. vietu, apsteidzot savu komandas biedru Džastinu Kripsu, kurš pat netika pie otrā brauciena. Bet mājinieks Beāts Hefti, kurš startēja ar divām stūmējām sievietēm un pat neveica pilnu ieskrējienu startā, ieņēma pēdējo vietu.