Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports

Melbārdim zelts, Ķibermanis septītais, Žaļimam sāpīga kļūme

© Scanpix

Pasaules kausa 5. posmā bobslejā šodien Sanktmoricas trasē Šveicē četrinieku ekipāžu sacensībās triumfēja Oskara Melbārža kvartets, septīto vietu ieguva Oskara Ķibermaņa četrinieks, bet pēc tehnikas kļūmes otrā brauciena startā uz 18. vietu divu braucienu summā atkrita Uģa Žaļima kvartets.

Pirmais brauciens

Oskars Ķibermanis ar stūmējiem Helviju Lūsi, Raivi Zīrupu un Vairi Leibomu trasē devās kā pirmie un pēc deviņu ekipāžu braucieniem zaudēja tikai Vācijas trijotnei – Frančesko Frīdriham, Maksimiliānam Ārndam un Niko Valteram, kā arī krievam Aleksandram Kasjanovam. Ar desmito starta numuru trasē devās Oskars Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu, kuri ar olimpisko bobu sasniedza starta rekordu (4,94 sekundes), bet finišā par 0,06 sekundēm apsteidza Frīdrihu.

Turpinājumā Ķibermani izdevās apsteigt vēl divām Krievijas ekipāžām, austrietim Benjaminam Maieram un itālietim Simonem Bertaco, kurš negaidīti uzrādīja ceturto laiku pirmajā braucienā. Ar 20. numuru startēja Uģis Žaļims ar stūmējiem Kristapu Kalniņu, Matīsu Mikni un Intaru Dambi, kuri labi izmantoja labvēlīgo laika apstākļu maiņu (saule) un spēja sasniegt sesto rezultātu.

Interesanti, ka kanādiešu pilote Kailija Hamfrīza ieņēma 19. vietu, apsteidzot savu komandas biedru Džastinu Kripsu, kurš pat netika pie otrā brauciena. Bet mājinieks Beāts Hefti, kurš startēja ar divām stūmējām sievietēm un pat neveica pilnu ieskrējienu startā, ieņēma pēdējo vietu.

Otrais brauciens

Ķibermaņa četrinieks ļoti veiksmīgi aizvadīja otro braucienu, kas ļāva stāvēt kameru priekšā un noraudzīties, kā divu braucienu summā tiek apsteigti tuvākie konkurenti. Diemžēl Žaļimam startā gadījās problēma ar tehniku (iekrita rokturis), kas liedza laikus sasēsties kamanās, tādējādi uz augstu vietu divu braucienu summā cerību vairs nebija.

Līderu cīņā, neskatoties uz atsevišķām kļūdiņām, otrajā braucienā jaunu trases rekordu sasniedza Ārnds, tomēr par astoņām sekundes simtdaļām viņa rezultātu pārspēja Frīdrihs. Kā pēdējais startēja Melbārža četrinieks, kuram padevās solīds brauciens, turklāt kamanas slīdēja lieliski un krita arī trases rekords - minūte un 4,55 sekundes.