Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports

Ābols: "Komanda spējusi mobilizēties un parādīt gaidīto sniegumu"

© f64

Turpinot cīņu par ceļazīmi uz Gagarina kausa izcīņu, Rīgas "Dinamo" šovakar uzņems Mitišču "Atlant". Atlikušajās desmit regulārajās spēlēs būs jāsasniedz mērķis. Latvijas galvaspilsētas kluba galvenais treneris Artis Ābols (42) sarunā ar laikrakstu "Diena" nosmej, ka uzvaras visās spēlēs dos vietu astoņniekā.

"Saprotam, ka šīs spēles mums ir svarīgas. Jau ilgāku laiku spēlējam režīmā, kad visu laiku dzirdam: vajag, vajag," atzīst Artis Ābols. "Psiholoģijai ir liela nozīme. Šajā situācijā, kad nav vairs vairāku pieredzējušu spēlētāju, mūsu komanda spējusi mobilizēties un parādīt sniegumu, kādu gaidījām jau sezonas pirmajā pusē."

Rīdzinieku treneris norāda, ka viņa rīcībā ir divi apmēram vienāda līmeņa vārtsargi, bet šovakar vārtos stāsies Jakubs Sedlāčeks. Savukārt uzbrucēju virknējumi būs tādi paši kā iepriekšējā spēlē, kad tika gūts panākums Čerepovecā (4:3). Rezervē paliek Roberts Bukarts un Mārtiņš Cipulis. Latvijas galvaspilsētas klubā visvairāk punktus gūst pirmā maiņa, taču trenerim gribētos, lai rezultatīvi būtu vismaz divi trijnieki.

KHL regulārās sezonas atlikušajās desmit spēlēs dinamiešiem būs seši mači pret komandām, kas cīnās par tikšanu izslēgšanas spēlēs. Janvārī divi tiešie konkurenti tika pārspēti. "Es zinu, ka, uzvarot visas desmit atlikušās spēles, mēs iekļūtu astoņniekā," nosmej Ābols.