Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Melbārdis un Dreiškens izcīna sudrabu

© f64

Francijas pilsētas Laplaņas trasē šodien norisinājās 6. posms Pasaules kausa izcīņā bobslejā divniekiem, kas vienlaikus ir arī Eiropas čempionāts. Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens,tiekot pie sudraba, izcīnīja pirmo medaļu Latvijai Eiropas čempionātu vēsturē.

Lai gan Laplaņas sliktās sagatavotības dēļ dienu iepriekš tika atceltas vīru skeletona sacensību otrais brauciens un sestdienas rītā atcelts sieviešu skeletona starts, bobslejisti trasē devās. Trases kvalitāte gan bija zem katras kritikas un arī televīzijas pārraidē bija redzams un dzirdams, kā kamanas trīc un vibrē pa grubuļaino ledu.

Abas Latvijas ekipāžas startēja viena pēc otras. Ar ceturto kārtas numuru trasē devās Oskara Ķibermaņa un Vaira Leiboma ekipāža, uz to brīdi uzstādot labāko startu (5.88). Trasē latvieši pieļāva nelielas kļūdiņas, nesajuta ritmu un neuzņēma pietiekami lielu ātrumu, kas finišā uz to brīdi deva vien ceturto vietu.

Pasaules kausa līderi Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens startā uzstūma vēl par divām simtdaļām ātrāk nekā Ķibermanis/Leiboms. Tomēr jau pirmajā virāžā neliela kļūdiņa un turpinājumā vairākas reizes veica korekcijas, tomēr ātrumu uzņēma labu un par divām simtdaļām finišā apsteidza vācieša Valtera pilotēto divnieku, kas uz to brīdi bija līderis.

Neraugoties uz rupju kļūdu, Korejas ekipāža atpalika vien trīs simtdaļas. Beata Hefti ekipāža arī pieļāva kļūdiņas, bet finišā apsteidza Melbārdi par trim simtdaļām. Rezultātu blīvums gan bija iespaidīgs - piecas ekipāžas (2 līdz 6. vieta) bija sešu simtdaļu robežā, bet pirmais sešinieks dalīja 0,15 sekundes.

Pēc pirmā brauciena Ķibermanis dalīja 13. vietu ar amerikāni Kaninghemu, bet otrajā braucienā bija pirmie, kas startā uzlaboja laiku (5.86 - atkārtoti Melbārža un Lohnera labākie starti 1. braucienā) un ieguva fantastisku izejas ātrumu. Lai gan lielas kļūdas nebija un vienubrīd apsteidza Kaninghemu par četrām desmitdaļām, ātrumu neizdevās uzņemt un rezultātā nācās piekāpties ne tikai amerikānim, bet arī francūzim Kostbergam.

Eiropas čempionātā Ķibermanis ieņēma devīto pozīciju.

Melbārdim un Dreiškenam otrajā braucienā par simtdaļu sliktāk startēja (5.87) un kopumā aizvadīja braucienu bez lielām kļūdām, kas ļāva uzņemt labu ātrumu. Finišā uz to brīdi labākais laiks ar iespējām pacelties uz augšu. Hefti atkārtoja savu starta laiku, bet trasē nespēja uzņemt tik labu ātrumu kā Melbārdis un zaudēja ne tikai Oskaram, bet arī Peteram. Frīdrihs savu pārsvaru zaudēja, taču ne vadību un līdz ar pēdējiem metriem noturēja vadību, triumfējot posmā un Eiropas čempionātā.