Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Rastorgujevam septiņi soda apļi un 10. vieta iedzīšanā

© Scanpix

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs šodien Eiropas čempionātā biatlonā ieņēma 10. vietu 12,5 kilometru iedzīšanā. Latvijas sportists šaušanā pieļāva septiņas kļūdas, taču ātrais slēpojums ļāva atgūt šautuvē zaudēto un finišēt labāko desmitniekā.

Pirmajās divās šaušanās Andrejs Rastorgujevs pieļāva pa divām kļūdām, un, lai gan īpaši daudz laika ziņā nezaudēja, vairs īsti nepretendēja uz medaļām. Trešajā šaušanā vienīgais Latvijas pārstāvis pieļāva tikai vienu kļūdu un ceļā uz ceturto šaušanu pakāpās jau uz astoto vietu, taču divi soda apļi atmeta Rastorgujevu četras vietas atpakaļ.

Diezgan drošā vadībā sacensību laikā palika Krievijas sportists Aleksejs Sļepovs, kurš kopumā četrās šaušanās pieļāva trīs kļūdas. Līdz trešajai šaušanai Sļepovam līdzi turējās norvēģis Larss Helge Birkelans, taču skandināvs trešajā šaušanā pieļāva trīs kļūdas un izstājās no cīņas par zeltu.

Otro vietu izcīnīja bulgārs Krasimirs Aņevs, kurš arī pieļāva trīs kļūdas šaušanā, bet finiša sprintā par trešo vietu Antons Babikovs atņēma medaļu Birkelanam. Rastorgujevs posmā no ceturtās šaušanas uz finišu apsteidza divus sportistus un noslēdza sacensības 10. vietā. Latvijas biatlonists bija vienīgais labāko desmitniekā, kuram bija septiņi soda apļi. Labāko divdesmitniekā septiņi apļi vēl tikai norvēģim Vegardam Gjermunshaugam.